Advertisement
NEWS

Τον έψαχνε η γυναίκα του για τα γενέθλια της κόρης του…: Η τραγική ειρωνεία στον θάνατο του Μπάλντοκ και τα τηλέφωνα

14:53
Εβίτα

Τεράστιο σοκ έχει προκαλέσει στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ το βράδυ της Τετάρτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στην οδό Διαδόχου Παύλου, στη Γλυφάδα.

Ο θάνατος του Μπάλντοκ πιστοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα από τον γιατρό της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, ο οποίος κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της οικίας.

Advertisement

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Οι αγωνιώδης προσπάθειες της γυναίκας του να τον βρει και το άσχημο παιχνίδι της μοίρας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου, που διαμένει στην Αγγλία με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες από το μεσημέρι της Τετάρτης, χωρίς να μπορεί να τον εντοπίσει. Επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου διέμενε ο σύζυγός της, ο οποίος τελικά τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πάτο της πισίνας.

Μία τραγική ειρωνεία είναι ότι την ημέρα του θανάτου του Μπάλντοκ, είχε γενέθλια η κόρη του.

Advertisement

Advertisement

Τα πρώτα στοιχεία και οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία να δείχνουν ότι δεν εντοπίστηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο από ανακοπή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας, αλλά δεν είναι γνωστό πότε έγινε η κατανάλωσή του. Η Ελληνική Αστυνομία ερευνά αν υπάρχουν και άλλες ουσίες στο σπίτι. Η ακριβής αιτία του θανάτου του θα διαπιστωθεί μέσω της νεκροψίας-νεκροτομής.

Advertisement

Advertisement

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού;

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έκανε στη Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς μέχρι το 2017, καταγράφοντας 107 συμμετοχές.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας του στην ομάδα, έπαιξε και με τη μορφή δανεισμού σε αγγλικές ομάδες, όπως οι Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ, καθώς και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017, μεταγράφηκε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου κατέγραψε 219 συμμετοχές (83 εκ των οποίων στην Premier League), πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 16 ασίστ. Σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023, καθώς και οι δύο προβιβασμοί από την Championship στην Premier League.

Στις 29 Μαΐου 2024, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Έκλαιγαν, έπιαναν τα κεφάλια τους, είναι σε σοκ: Συντετριμμένοι οι συμπαίκτες του Μπάλντοκ στον τόπο της τραγωδίας

Στα 31 του χρόνια ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, ο οποίος από τον περασμένο Μάιο ανήκε στον Παναθηναϊκό, άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα του σπιτιού του στην Αθήνα, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον 31χρονο αναζητούσε η σύζυγός του που διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πει «χρόνια πολλά» στην κόρη τους, εκείνος δεν απαντούσε, με αποτέλεσμα να πάει στο σπίτι κάποιος κοινός τους φίλος και να αντικρίσει την τραγωδία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Νάσιο, ο οποίος βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία μαζί με την Εθνική Ομάδα για τον αποψινό αγώνα έναντι της Αγγλίας μετέφερε το ρεπορτάζ.

«Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ επισκίασε τα πάντα εδώ. Ήταν ένα παιδί που τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν σε όλες τις αποστολές μαζί. Κάποια παιδιά ήταν πιο κοντά του. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του χθες βράδυ δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν. Ο θάνατός του μάς έκανε όλους να σοκαριστούμε, να είμαστε συντετριμμένοι όλοι. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είχε έρθει στα τελευταία τρία παιχνίδια με την Εθνική λόγω ενός τραυματισμού. Είμαστε όλοι με ερωτηματικό γιατί ένας ποδοσφαιριστής, τόσο νέος έφυγε έτσι. Έχει ζητηθεί από την ομάδα να παίξουν με μαύρα περιβραχιόνια και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή» είπε ο Σπύρος Νάσιος στο Happy Day.

Την ώρα που ΕΚΑΒ, Ασφάλεια και ιατροδικαστής βρίσκονταν εντός της οικίας, ερευνώντας πώς έχασε τη ζωή του ο 31χρονος άσος του «τριφυλλιού» και της Εθνικής, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού έκρυβε το πρόσωπό του με τα χέρια του, αδυνατώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

Ένας ένας, έξω από τον τόπο της τραγωδίας έφταναν άνθρωποι του συλλόγου, όπως ο επιχειρησιακός διευθυντής, Σπύρος Βλάχος και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, καθώς και συμπαίκτες του αδικοχαμένου Μπάλντοκ, όπως ο Χόρντουρ Μάγκνουσον και ο Κάρλος Ζέκα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

TAGS:
Advertisement