Advertisement
NEWS

Θρήνος στη δημοσιογραφία: Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Στο Καρφί»

16:03
Γιώτα Κορώνα

Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί την απώλεια του Ηλία Τζαφέρη, εκδότη της εφημερίδας «Καρφί» και του ιστότοπου «Lykavitos», ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ο Ηλίας Τζαφέρης είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα 34 ετών στη δημοσιογραφία, με σημαντική εμπειρία σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, εφημερίδες, ιστότοπους, ραδιόφωνο), όπου κατείχε κρίσιμες θέσεις.

Advertisement

Ηλίας Τζαφέρης: Η Διαδρομή μιας Δημοσιογραφικής Πορείας – από το Flash 961 στο «Καρφί»

O εκλιπών ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 από τον Flash 961 Radio. Το 1994 ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη στο Κανάλι 5 (Alter), όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια, μέχρι το 1999. Παράλληλα, από το 1997 έως το 1999, διετέλεσε διευθυντής στο Business Radio.

Στη συνέχεια, ο Alpha έγινε ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, όπου κατείχε τη θέση του αρχισυντάκτη από το 2000 έως το 2002. Αργότερα, εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Άρθρο» από το 2007 έως το 2011.

Advertisement

Ακολουθεί μια στροφή προς τα έντυπα μέσα, ειδικότερα στα οικονομικά, όπου ανέλαβε για ένα χρόνο τον ρόλο του αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Ημερησία». Στη συνέχεια, ιδρύει την εταιρεία HT Press Online, η οποία φιλοξενούσε δύο ενημερωτικά ιστότοπα: το Lykavitos.gr και το Moneypress.gr.

Advertisement

Ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του αποτελεί το γεγονός ότι ανέλαβε την επιμέλεια της εφημερίδας «Καρφί», ακολουθώντας το ρεύμα που είχε χαράξει ο ιστορικός εκδότης της, Νίκος Κακαουνάκης.

TAGS:
Advertisement