thlipsi-ston-kallitechniko-kosmo-pethane-o-spoydaios-ithopoios-alexandros-tsakiris-270568
20:23

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης

20:23
Ορφέας

Ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού Αλέξανδρου Τσακίρη έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Αλέξανδρος Τσακίρης: Ποιος ήταν;

Ο Αλέξανδρος Τσακίρης γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη των Σερρών και σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Στην μακρόχρονη καριέρα του, συνεργάστηκε με όλες τις κρατικές σκηνές της Ελλάδας, δουλεύοντας με σχεδόν όλους τους Έλληνες σκηνοθέτες καθώς και πολλούς ξένους που δημιούργησαν στη χώρα μας.

Advertisement

Πολυετής Καριέρα και Συνεργασίες

Ο Τσακίρης είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και άλλους σημαντικούς θεατρικούς οργανισμούς. Ήταν γνωστός για τη βαθιά του αφοσίωση στο θέατρο και την εξαιρετική του ερμηνεία σε πολλούς ρόλους.

Advertisement

Μεγάλες και Εξέχουσες Παραστάσεις

Στο θεατρικό σανίδι, ο Αλέξανδρος Τσακίρης άφησε το στίγμα του με πολλές αξέχαστες παραστάσεις. Μερικά από τα σημαντικότερα έργα στα οποία συμμετείχε είναι τα “Επτά επί Θήβας” (2016, 2017), “Festen – Οικογενειακή Γιορτή” (2016, 2017) και η συνεργασία του με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στον “Θείο Βάνια” σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Επιπλέον, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ για το 1821, μαζί με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες.

Advertisement

Η τελευταία συνεργασία του Τσακίρη με το ΚΘΒΕ ήταν το 2018 στο έργο “Χειμωνιάτικο Παραμύθι” σε σκηνοθεσία του Σίλβιου Πουρκαρέτε. Η συμμετοχή του σε αυτό το έργο επισφράγισε τη μακρόχρονη και επιτυχημένη του πορεία στον θεατρικό χώρο.

Advertisement