telos-i-ethniki-mpasket-apo-toys-olympiakoys-agones-288116
14:02

Τέλος η Εθνική Μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

14:02
Νίκη Μουλά

Όπως στο Eurobasket 2022, έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Γερμανία επικράτησε της Ελλάδας στα προημιτελικά με 76-63 και της στέρησε τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Η Ελλάδα το ήθελε. Και μάλιστα το ήθελε πολύ. Και το προσπάθησε. Όμως η έλλειψη λύσεων και βάθους στον πάγκο αποτέλεσαν τροχοπέδη προκειμένου να βρεθεί στη «ζώνη των μεταλλίων».

Στον αντίποδα η Γερμανία έβγαλε την ποιότητά της στο παρκέ του «Bercy», εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της στις περισσότερες θέσεις και εμφανίζοντας συνεχώς ποιοτικές λύσεις ο Γκόρντον Χέρμπερτ, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά.

Advertisement

Και μάλιστα το κατάφεραν έχοντας βρεθεί και στο -12 στην 1η περίοδο. Όμως με συνέπεια και υπομονή επέστρεψαν στο ματς και υπέβαλλαν τον ρυθμό τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ οι Γουόκαπ και Παπανικολάου πρόσθεσαν από 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Στον αντίποδα η πλάστιγγα έγειρε για τη Γερμανία από την «αφύπνιση» του Φραντζ Βάγκνερ ο οποίος είχε 18 πόντους στο σύνολο, με τους Σρέντερ (13π., 8ασ.) και Τίμαν (10π.) να τον ακολουθούν.

Advertisement

Advertisement