Advertisement
NEWS

Συναγερμός: Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος στη θάλασσα – Αγνοείται η τύχη του πιλότου

22:29
Εβίτα Γκέκα

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, στη νότια Γαλλία, όταν ένα αεροσκάφος τύπου Fouga Magister συνετρίβη στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης αεροπορικής επίδειξης. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στο Βαρ, σκορπίζοντας θλίψη και ανησυχία.

Δραματική Συντριβή Κατά τη Διάρκεια Αεροπορικής Επίδειξης

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με στόχο τον εντοπισμό του πιλότου. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία για την τύχη του.

Advertisement

Ιστορικό Αεροσκάφος με Σημαντικό Ρόλο

Το Fouga Magister, ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, υπηρέτησε τη γαλλική πολεμική αεροπορία για πολλά χρόνια, από το 1964 έως το 1980. Η συμμετοχή του στην αεροπορική επίδειξη αποτελούσε μέρος των εορτασμών για την 80ή επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στη Γαλλία, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη σημασία στο συμβάν.

Advertisement

Advertisement

Δεύτερο Σοβαρό Αεροπορικό Ατύχημα σε Λίγες Μέρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό ατύχημα στη Γαλλία μέσα σε λίγες ημέρες. Πριν από μερικές ημέρες, δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των δύο πιλότων.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε Παρακάτω το Ρεπορτάζ:

Advertisement
TAGS:
Advertisement