synagermos-sti-leoforo-kifisias-prin-ligo-272128
23:18

Συναγερμός στη λεωφόρο Κηφισίας πριν λίγο

23:18
Φώτης Γαλανόπουλος

Σε συναγερμό η λεωφόρος Κηφισίας καθώς οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα ενώ η φωτιά ξέσπασε στο βαν που οδηγούσε και κινούνταν στη Λεωφόρο Κηφισίας το απόγευμα της Πέμπτης, κάτω από ακόμη άγνωστες συνθήκες.

Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο προς Αθήνα, κοντά στη Φιλοθέη και την ώρα του συμβάντος δημιουργήθηκε αναστάτωση και έντονο μποτιλιάρισμα. Ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση της πυροσβεστικής και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα

Advertisement

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε όχημα, δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Λεωφόρου Καποδιστρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στην περιοχή της Φιλοθέης».

Advertisement

Μήνυμα 112: Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Εκκενώνονται περιοχές – Μπήκε στο κτήμα «Νεφέλες» – Ζημιές σε σπίτια

Μια μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, οι φλόγες δεν έχουν επηρεάσει κατοικίες, περιοριζόμενες σε κάποιες αυλές οικιών όπου υπήρχε αποθηκευμένο καύσιμο υλικό και ακαθάριστα οικόπεδα.

Advertisement

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε πάρκινγκ σκαφών κοντά στο Κορωπί και εξαπλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στην περιοχή όπου βρίσκονται κατοικίες και εργοστάσια.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112.«Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα. Επομένως, η περιοχή Λαμπρικά εκκενώθηκε, ενώ εκδόθηκε ειδοποίηση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για την εκκένωση των κατοίκων από την περιοχή Κίτσι.

Advertisement

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες & βίντεο:

Advertisement

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η πυρκαγιά εισέβαλε στα πρώτα κατοικίδια της περιοχής.

Στο σημείο δρουν 52 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 19 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Συμμετέχουν επίσης εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς. Οι ισχυρές ριπές ανέμου, που φτάνουν έως και 8 μποφόρ, δυσκολεύουν σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Tags