Advertisement
NEWS

Στη φόρα η φωτογραφία του: Συνελήφθη ο 50χρονος που σκότωσε την 40χρονη στο Μενίδι, κρυβόταν σε γιαπί

19:19
Ορφέας

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16.5.24) συνελήφθη  50χρονος άνδρας που είχε στήσει ενέδρα και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στη Φυλή,  υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο σε μια οικοδομή κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο 50χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής στη ΓΑΔΑ για ανάκριση.

Advertisement

Το χρονικό της δολοφονίας

Η άτυχη γυναίκα έφυγε από το σπίτι της γύρω στις 06:00 το πρωί για να πάει στη δουλειά της, όταν ο δράστης, που την περίμενε, της επιτέθηκε, την μαχαίρωσε στην κοιλιά και εξαφανίστηκε.

Advertisement

Το σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από περίοικους στη διασταύρωση των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους στο Μενίδι.

Advertisement

Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος, η οποία βρήκε τη μητέρα της αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου και κάλεσε έναν συγγενή της, λέγοντας «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Ηχητικό ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα, καταγράφοντας επίθεση του 50χρονου στην 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, δέκα μέρες πριν την αποτρόπαιη δολοφονία.

Ο 50χρονος δράστης, είχε προμελετήσει τη δολοφονία, όπως αποκαλύπτεται από τις μαρτυρίες των γειτόνων. Συχνά δημιουργούσε προβλήματα στην 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Advertisement

Ηχογραφημένα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στις 7 Μαΐου 2024, ο δράστης είχε επιτεθεί βίαια στη γυναίκα του σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την είσοδο του σπιτιού της. Κατά τη διάρκεια του άγριου καβγά, η 40χρονη προσπαθούσε να τον απωθήσει, ενώ εκείνος συνέχιζε την επίθεση.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο 50χρονος ακούγεται να φωνάζει «Θα σε σκοτώσω!». Σύμφωνα με μια γειτόνισσα που είδε το περιστατικό, ο δράστης κρατούσε μια σακούλα με μπουκάλια μπίρας, τα έσπαγε στο πεζοδρόμιο και κράδανε προς το μέρος της 40χρονης ένα από αυτά και εκείνη του έλεγε «φύγε από εδώ!».

Στο πρώτο ηχητικό, η 40χρονη ακούγεται να φωνάζει:

Advertisement

«Έι, έι, τι κάνεις; Έχουμε χωρίσει. Έχουμε πάρει διαζύγιο. Τελείωσε. Τελείωσε. Κατάλαβες; Έχουμε πάρει διαζύγιο».

Δράστης: «Θα σε σκοτώσω μωρή π@@α!».

Στο βίντεο ακούγεται και ο ήχος χαστουκιών, καθώς ο 50χρονος χτύπησε τη 40χρονη.

Κάποια στιγμή, στο σημείο έφτασαν και τα δύο παιδιά της οικογένειας και μάλιστα ένα από αυτά κάλεσε την Αστυνομία. Οι γείτονες βγήκαν στον δρόμο και προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Με τη 40χρονη να συνέχιζει να φωνάζει και τον 50χρονο να μην σταματά να την απειλεί.

Το δεύτερο ηχητικό είναι από τη στιγμή που έφτασε στο σημείο η Αστυνομία.

Τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 Μαΐου 2024, η 40χρονη σε άθλια κατάσταση, επισκέφθηκε το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Περιστέρι και κατήγγειλε τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, αναφέροντας ότι την είχε χτυπήσει άγρια και την είχε γδύσει. Η γυναίκα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της.

Οι αστυνομικοί της πρότειναν να εγκαταστήσει ένα panic button, της έδωσαν μάλιστα και κωδικό για αυτό, καθώς και τη μεταφορά της σε δομή προστασίας. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε, πιθανόν επειδή δεν πίστευε ότι η κατάσταση θα έφτανε σε τέτοιο σημείο.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο δράστης θα δικαζόταν την επόμενη μέρα για την επίθεση της 7ης Μαΐου.

Το ίδιο τραγικό σκηνικό είχε επαναληφθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, όταν ο δράστης συνελήφθη, δικάστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον, η γυναίκα τον είχε καταγγείλει και το 2013, πάλι για ενδοοικογενειακή βία.

Σκηνές αρχαίας τραγωδία από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κατέρρευσε η κόρη της 40χρονης «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Εφιαλτικές στιγμές βίωνε η 40χρονη στα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της στο Μενίδι, ο οποίος έμελλε να είναι και ο δολοφόνος της.

Η 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, στις 06.30 το πρωί της Τρίτης (16.05.24) έπεσε νεκρή από τις φονικές μαχαιριές στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Οι πληροφορίες γύρω από την εν ψυχρώ γυναικτονία στο Μενίδι αποκαλύπτουν το οικογενειακό δράμα που βίωνε η άτυχη 40χρονη εδώ και πολλά χρόνια, παρουσία των δύο ανήλικων παιδιών της 15 και 16 ετών.
Η 40χρονη τον είχε καταγγείλει τρεις φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ από το 2018 υπήρξε δικαστική απόφαση, με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, η ίδια όμως το είχε επιτρέψει.

Το χρονικό των καταγγελιών που έκανε η 40χρονη

Παρακάτω, περιγράφεται όλο το χρονικό των καταγγελιών σε βάρος του φερόμενου ως δολοφόνου της 40χρονης:
Στις 3-4-2013, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18-9-2022, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Υπήρξε δικαστική απόφαση με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα.

Στις 7-5-2024, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε ρητή δικάσιμο για αύριο, Παρασκευή (17.05.24) και τον άφησε ελεύθερο.

Αρνήθηκε τη μεταφορά της σε safe house

Σημειώνεται πως το Μεγάλο Σάββατο (07.05.24) η 40χρονη σε άθλια κατάσταση, πέρασε το κατώφλι του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στο Περιστέρι και κατήγγειλε τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, λέγοντας ότι την είχε χτυπήσει άγρια και την είχε γδύσει.

Μάλιστα, είχε εξεταστεί και από ιατροδικαστή. Τότε οι αστυνομικοί της πρότειναν την εγκατάσταση panic button, δίνοντας της μάλιστα και κωδικό και τη μεταφορά της σε δομή (safe house), εκείνη αρνήθηκε, προφανώς γιατί δεν πίστευε ότι η κατάσταση θα έφθανε στα άκρα.

Το χρονικό της υπόθεσης-σοκ στο Μενίδι

Όλα έγιναν σε ένα κεντρικό σημείο της περιοχής, κοντά σε καταστήματα στη
στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους. Όπως αναφέρθηκε, περαστικός νωρίς το πρωί είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη στο έδαφος και αμέσως κάλεσε τις αστυνομικές αρχές. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως δίπλα στη σορό υπήρχε ένα μαχαίρι, τελικά, όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, το μαχαίρι ήταν καρφωμένο στο ύψος της κοιλιακής χώρας του θύματος.

Την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους εντόπισε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος περαστικός και ειδοποίησε τις Αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα φέρεται να αντιστάθηκε κατά την επίθεση που δέχθηκε αφού ακούστηκε να φωνάζει για βοήθεια.

Τα πρώτα λόγια της κόρης της

Οι πρώτες μαρτυρίες γύρω από το σκηνικό μετά την άγρια δολοφονία συγκλονίζουν.

Όπως αναφέρει μάρτυρας, η κόρη της 40χρονης μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε «ο μπαμπάς μου σκότωσε τη μαμά μου» και πως τη βρήκε στο δρόμο, τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα πήγαινε στη δουλειά.

Μάλιστα, έδειξε τις φωτογραφίες της 40χρονης στους αστυνομικούς, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, η κόρη της 40χρονης έκλαιγε και ωρυόταν, φωνάζοντας «σκότωσαν τη μαμά μου».

 

TAGS:
Advertisement