Advertisement
NEWS

Σoκάρoυv οι φωτογραφίες: Σκουλήκι, τρίχες και πούπουλα στα φαγητά που έδιναν στους μαθητές στη Λαμία

21:28
Φώτης Γαλανόπουλος

Δεν σταματούν οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία καθώς  βίντεο έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία και οδήγησαν στη δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών. Τα γεύματα ετοιμάστηκαν από μια εταιρεία, το εργοστάσιο της οποίας τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έγινε ανάλυση σε 10 δείγματα φαγητού και βρέθηκε σταφυλόκοκκος. Από τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να προέρχεται από την παρασκευή των τροφίμων, λόγω πλημμελών συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, ενδεχομένως μετά το μαγείρεμα. Αυτά είναι τα πρώτα ευρήματα και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα την Τετάρτη.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iatropedia.gr, 56 παιδιά και ένας δάσκαλος έχουν προσβληθεί από τον σταφυλόκοκκο. Ταυτόχρονα, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την επιδημιολογική διερεύνηση.

Σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα στα γεύματα

Να σημειώσουμε ότι στα γεύματα που περιλάμβαναν μακαρόνια και που δόθηκαν σε μαθητές, ανακαλύφθηκε το βακτήριο σταφυλόκοκκου. Σε μια από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο Live News , μετά από καταγγελία γονέων, ένα σκουλήκι βρέθηκε στη μερίδα φαγητού που πρόσφερε η συγκεκριμένη εταιρεία και δόθηκε σε μαθητές..

Advertisement

Advertisement

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα μήλο που ήταν σάπιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο πατέρας που έκανε την καταγγελία: «Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι» «Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο. Είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα σε όλα τα σχολεία»

Advertisement

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω»

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες»

Επίσημη καταγγελία είχε γίνει ωστόσο και στον ΟΠΕΚΑ. «Σχετικά με την υγειονομική καταγγελία του παρόντος εγγράφου έχει διαπιστωθεί ότι εντός της κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα όπως τρίχες»

Ελέγχονται οι κάμερες για τη φωτιά

Οι αρχές ερευνούν τις κάμερες του εργοστασίου στη Λαμία για να ανακαλύψουν τι προκάλεσε τη φωτιά της περασμένης Κυριακής, η οποία εξελίχθηκε γρήγορα σε μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Η παρουσία φωτιάς όταν κανείς δεν ήταν παρών προκαλεί ανησυχία και αναζήτηση για την αιτία του περιστατικού.

Advertisement

Στις 21:30 το βράδυ, ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας έφτασε μισή ώρα αργότερα από την έναρξη της βάρδιάς του και βρέθηκε μπροστά σε αυτές τις τραγικές εικόνες, με τη φωτιά να έχει κατακλύσει το εργοστάσιο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την κατασβέσουν.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, ωστόσο όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί σε σκληρό δίσκο που βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών. Οι ειδικοί της πυροσβεστικής υποθέτουν ότι μία πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ίσως είναι ο εμπρησμός, καθώς κατά την άφιξή τους στο εργοστάσιο παρατηρήθηκαν φλόγες σε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η εταιρεία που ελέγχεται για τα γεύματα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το εργοστάσιο στη Λαμία παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για διάφορες εκδηλώσεις στη Στερεά Ελλάδα και αλλού. Η εταιρεία εστιάζει στα διαφημιστικά της και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για την ποιότητα των προϊόντων.

Η εταιρεία είχε αναλάβει να παρέχει φαγητό σε ασθενείς και γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, είχε ενοικιάσει το εστιατόριο – κυλικείο του ίδιου νοσοκομείου με self service επιλογές, είχε επιμεληθεί τη διατροφή των νοσηλευομένων στη Μαιευτική Πολυκλινική Τρικάλων και είχε ετοιμάσει τα γεύματα για τους μαθητές σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη διατροφή των φοιτητών στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου προσπαθούν να καθησυχάσουν τους υπαλλήλους τους και να διαχειριστούν την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ενώ οι Αρχές ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας για να ανακαλύψουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Καίγεται ολοσχερώς εργοστάσιο στη Λαμία: Eμπλέκεται στην υπόθεση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις «Γιαννίτση» στη Λαμία, η οποία εμπλέκεται στην ομαδική δηλητηρίαση μαθητών, απειλώντας ολόκληρη την επιχείρηση.

Μεγάλη επιχείρηση πυρόσβεσης της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, αλλά, ευτυχώς, μέσα στην επιχείρηση δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Η πυρκαγιά στην εταιρεία με σχολικά γεύματα

Η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται στην ομαδική δηλητηρίαση μαθητών, πριν από λίγες μέρες. Γονείς κατήγγειλαν εταιρεία με σχολικά γεύματα, ότι η κατανάλωση τους είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν τα παιδιά τους.

 

TAGS:
Advertisement