sok-sti-florina-sto-nosokomeio-14-atoma-se-lipothymi-katastasi-poy-emenan-oloi-sto-idio-xenodocheio-amp-8211-ti-synevi-316081
12:15

Σοκ στη Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 14 άτομα σε λιπόθυμη κατάσταση που έμεναν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο – Τι συνέβη

12:15
Εβίτα

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής (27/10/2024) στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας σημειώθηκε περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης, όταν 14 άτομα λιποθύμησαν σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στους μεταφερθέντες στο νοσοκομείο, ένας 48χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης. Η σύζυγός του βρίσκεται επίσης σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα άτομα παρουσιάζουν ελαφρότερα συμπτώματα.

Advertisement

Από τους 14 συνολικά ασθενείς, οχτώ παραμένουν στο νοσοκομείο Φλώρινας και πέντε νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με παρακολούθηση από τους γιατρούς για πιθανά επιπλοκές.

Πως συνέβη η διαρροή στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου

Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι προκλήθηκε από διαρροή στο σύστημα θέρμανσης. Το ξενοδοχείο, που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του μόλις έναν μήνα πριν, ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και ξεκίνησε έρευνα από τις Αρχές για την υπόθεση.

Advertisement

Οι πελάτες με τα σοβαρότερα συμπτώματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Φλώρινας και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας άμεση ιατρική φροντίδα.

Advertisement

Στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, συμβάλλοντας στην άμεση εκκένωση του κτηρίου για την προστασία των πελατών.

Σύμφωνα με το kozan.gr, δύο από τους νοσηλευόμενους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, με τον έναν από αυτούς να έχει ήδη διασωληνωθεί για περαιτέρω υποστήριξη.

Advertisement