sok-me-tyfona-milton-i-stigmi-poy-sfyrokopa-aneleita-oloklires-pooleis-deite-iine-bivteo-amp-038-tpomaktikes-eikoves-apo-ti-nasa-310986
23:38

ΣOK με Τυφώνα Μίλτον: Η στιγμή που σφυροκοπά ανελέητα ολόκληρες ποόλεις – Δεiτε Ιίνe Bivτεo & τpoμακτικές εικόvες από τη ΝΑSΑ

23:38
Γιώτα Κορώνα

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του επικίνδυνου τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα, δημοσιεύθηκαν νέες διαστημικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την πορεία του κυκλώνα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις ακτές της χερσονήσου Γιουκατάν.

Επικείμενη απειλή από τον τυφώνα Μίλτον: Εξελίξεις και προειδοποιήσεις για τη Φλόριντα

Advertisement

Ο τυφώνας πλησιάζει τις φλόριντες ακτές, αφήνοντας στους κατοίκους ελάχιστο χρόνο για να εκκενώσουν την περιοχή ή να προφυλαχθούν από την καταιγίδα, η οποία αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνες αυξήσεις στη στάθμη της θάλασσας, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή έχει ήδη υποστεί ζημιές από τον κυκλώνα Ελίν μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Advertisement

Εκατομμύρια κάτοικοι κατά μήκος της ακτογραμμής που εκτείνεται πάνω από 483 χιλιόμετρα έχουν λάβει εντολές για απομάκρυνση, ενώ οι αρχές εκδίδουν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις καθώς πλησιάζουν οι ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να διατηρήσει τη δύναμή του κατά τη διάρκεια της διασχίσεως της χερσονήσου, απειλώντας να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες στις ανατολικές ακτές της Φλόριντας.

Αυξανόμενη Απειλή από τον Τυφώνα Μίλτον για την Φλόριντα

Παρά το ενδεχόμενο να μειωθεί η ταχύτητα των ανέμων, το μέγεθος της καταιγίδας αυξάνεται, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο περισσότερες παράκτιες περιοχές. Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, επανέλαβε σήμερα ότι «αυτός ο κυκλώνας έχει σοβαρές συνέπειες και θα προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές». Ανέφερε επίσης ότι φορτηγά εργάζονται συνεχώς για την απομάκρυνση των συντριμμιών που άφησε πίσω του ο προηγούμενος κυκλώνας Ελίν, προτού ο Μίλτον μπορεί να τα διασκορπίσει, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών.

Η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου του τυφώνα Μίλτον φτάνει τα 145 μίλια την ώρα (230 χιλιόμετρα την ώρα) καθώς κινείται πάνω από τα θερμά νερά του Κόλπου του Μεξικού. Η καταιγίδα βρίσκεται στα όρια της μητροπολιτικής περιοχής του κόλπου της Τάμπα, όπου διαμένουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Advertisement

Οι προειδοποιητικές αναφορές για την καταιγίδα καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Φλόριντας και ένα μεγάλο τμήμα της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής ακτής, εκτείνοντας την απειλή στην ακτογραμμή μεταξύ Τάμπα και Φορτ Μάγιερς.

Advertisement

Ολέθριοι Άνεμοι και Ανεμοστρόβιλοι από τον Τυφώνα Μίλτον Πλήττουν το Fort Myers

Το Fort Myers στη Φλόριντα έχει βρεθεί αντιμέτωπο με ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους, προκαλώντας καταστροφές λόγω του πλησιάζοντος τυφώνα Μίλτον. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που συνοδεύουν τον τυφώνα έχουν ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, καθώς η ένταση των ανέμων και η μανία των ανεμοστρόβιλων δείχνουν τη δύναμη της φύσης σε όλη της την έκταση. Η έντονη αυτή επίθεση του καιρού είναι αποτυπωμένη σε βίντεο, όπου αποκαλύπτεται η ασταμάτητη ισχύς του τυφώνα, αφήνοντας τους κατοίκους σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Τυφώνας Μίλτον Επελαύνει στις Ακτές της Φλόριντα – Καταιγιστικές Εξελίξεις

Ο τυφώνας Μίλτον έχει πλέον πλησιάσει απειλητικά τη δυτική Φλόριντα, με εκατομμύρια πολίτες να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους. Καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν από νωρίς το απόγευμα να πλήττουν την περιοχή, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για την εμφάνιση ανεμοστρόβιλων, που προοιωνίζουν την ένταση των φαινομένων που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Η πόλη της Τάμπα βρίσκεται στο επίκεντρο του κυκλώνα, ο οποίος, αν και αναμένεται να φτάσει στις ακτές με μειωμένη ταχύτητα και να υποβαθμιστεί στην κατηγορία 3, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος. Το μέγεθός του έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που προβλέπεται να φέρει ασυνήθιστα μεγάλο όγκο βροχής στην περιοχή. Οι άνεμοι, που θα αγγίξουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, δημιουργούν συνθήκες μεγάλου κινδύνου για τις παράκτιες περιοχές.