sok-me-ton-nekro-panagioti-stathi-vrethike-sto-lathos-meros-ti-lathos-ora-kai-pethane-apo-mperdema-276230
15:04

Σοκ με τον νεκρό Παναγιώτη Στάθη: Βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα και πέθανε από μπέρδεμα;

15:04
Γιώτα Κορώνα

Η τραγική εκτέλεση ενός επιχειρηματία στο Ψυχικό συνιστά ένα ανείπωτο θρίλερ. Το θύμα, ο 54χρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης , έπεσε νεκρός την Τρίτη πρωί, έχοντας δεχτεί πάνω από οκτώ πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι έγινε στόχος πολλών πυρών, δημιουργώντας μια ανησυχητική εικόνα βίας στην περιοχή της συμβολής των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης.

Ο επιχειρηματίας, που δεν είχε ποινικό μητρώο, διαχειριζόταν ένα καταξιωμένο γραφείο παροχής τεχνικών και μηχανικών συμβουλών. Σύμφωνα με αναφορές, είχε πρόσφατα επενδύσει σε ακίνητα στο Παλαιό Ψυχικό και σε διαφορετικές περιοχές όπως η Μύκονος, Ίος και Κηφισιά, καταδεικνύοντας την οικονομική του ενεργητικότητα και επιχειρηματική αφοσίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια εξαιρετικά σοκαριστική επίθεση στο Ψυχικό, μια μεγάλη μηχανή με έναν επιβάτη πλησίασε ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στην οδό 25ης Μαρτίου. Απροειδοποίητα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας εξαπέλυσε πυροβολισμούς εναντίον του ανθρώπου που βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο ανήκε στον συνεργάτη του. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του in.gr, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο Παναγιώτης Στάθης.

Advertisement

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που γαζώνουν τον άνδρα στο Ψυχικό

Μεταξύ των γεγονότων, μια κάμερα ασφαλείας από γειτονικό κτήριο κατέγραψε στις 08:23 το ηχητικό έγγραφο της βίαιης εκτέλεσης. Αρχικά ακούγονται 16 πυροβολισμοί, ενώ μετά από μια στιγμή σιγής, ακολουθούν άλλοι τέσσερις που φαίνεται να είναι χαριστικές βολές.

Το λάθος άτομο στη λάθος θέση;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος, αλλά ο συνέταιρός του. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο άνθρωπος που πρώτος άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε τις αρχές ασφαλείας.

Advertisement

Ο δυστυχής άνδρας πιθανότατα προσπαθούσε να παρκάρει το αυτοκίνητο του συνεταίρου του όταν συνέβη η τραγωδία. Η περιοχή όπου συνέβη η εκτέλεση έχει άμεσα αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές, ενώ η προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Advertisement

Οι Επιχειρηματικές Δραστηριότητες που Οδήγησαν σε Ξυλοδαρμό

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος στη Μύκονο αναλύονται επί του παρόντος από τις αρχές, καθώς η δολοφονία που συνέβη στο Ψυχικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Βέβαια, στο παρελθόν ο 54χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε δολοφονημένος. Είχε συνδεθεί παλαιότερα με επιθέσεις, οι οποίες σχετίζονταν με την επαγγελματική του δραστηριότητα στη Μύκονο και σε μικρότερη κλίμακα στην Πάρο. Εκτός από τις τοπογραφικές μελέτες που πραγματοποιούσε σε εκατοντάδες ακίνητα με τη βοήθεια drones για την ακριβή τους απεικόνιση, είχε εμπλακεί επίσης σε διαδικασίες αγοραπωλησιών ακινήτων, οι οποίες είχαν προκαλέσει διαφωνίες και εντάσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, υπήρχαν προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση ακινήτων σε κεντρική περιοχή της Μυκόνου, τα οποία είχαν οδηγήσει και σε άλλες περιπτώσεις σε απειλές και ξυλοδαρμούς. Μάλιστα, μετά τον ξυλοδαρμό του, ο ατυχής 54χρονος συνοδευόταν για ένα διάστημα από ιδιώτες φρουρούς.

Advertisement

Η κύρια ερώτηση που τίθεται είναι αν οι παλαιότερες ή πιο πρόσφατες διαμάχες οδήγησαν στη θανατηφόρα επίθεση κατά του αποδεκτού από την «μαφία της Μυκόνου» ή άλλων δραστών με διαφορετική, πλήρως ανεξάρτητη κίνητρα.