Advertisement
NEWS

«Ράγισε» η εκκλησία στη Κρήτη: Κηδεύονται οι 3 νέοι που έχασαν τη ζωή τους- Σε σοκ τρεις οικογένειες

17:55
Γιώτα Κορώνα

Σήμερα, η πόλη των Χανίων βυθίστηκε στη θλίψη καθώς αποχαιρέτησε με οδύνη τους τρεις νέους, τον 15χρονο Αλέξανδρο, τον 19χρονο Νίκο και τον 20χρονο Θοδωρή, που έχασαν τραγικά τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου, 17 Αυγούστου, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Το γεγονός έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, που θρηνεί την απώλεια των τριών νέων ανθρώπων.

Η τελευταία αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Αλέξανδρο πραγματοποιήθηκε στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα, όπου οι οικείοι του συγκεντρώθηκαν για να τον συνοδεύσουν στο ύστατο ταξίδι του. Νωρίτερα, στις 11:30, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Θοδωρή στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές, όπου και ενταφιάστηκε, ενώ στις 18:00 θα τελεστεί η κηδεία του Νίκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών, όπου φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν τον νεαρό, προτού οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Advertisement

Ο πόνος για την απώλεια αυτών των τριών νέων είναι ανείπωτος. Από χθες, ορισμένοι Χανιώτες απέδωσαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους, αφήνοντας κεριά και λουλούδια στον τόπο του δυστυχήματος, σε μια ένδειξη σεβασμού και πένθους για τη ζωή που χάθηκε τόσο άδικα και πρόωρα, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Στο τροχαίο δυστύχημα επιβίωσε μόνο η 22χρονη Μαρία, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την σφοδρή σύγκρουση. Οι προσευχές όλων βρίσκονται στο πλευρό της, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό αυτό γεγονός, που έσβησε τρεις ζωές και άφησε πίσω του ανείπωτη οδύνη.

Advertisement

Ακυρώνεται η «Λευκή Νύχτα»

Σε ένδειξη βαθιάς θλίψης και σεβασμού προς τη μνήμη των τριών νέων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), η προγραμματισμένη εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» στα Χανιά αναβάλλεται. Η απόφαση αυτή ελήφθη ως φόρος τιμής προς τους αδικοχαμένους νεαρούς, εκφράζοντας τη συλλογική οδύνη της τοπικής κοινωνίας, η οποία παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό αυτό γεγονός.

Advertisement

«Το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και χορηγούς τους, ανακοινώνουν την αναβολή των προσεχών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας», εξαιτίας της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν στο πένθος του τόπου μας για τις πρόσφατες άδικες απώλειες των νέων εργαζομένων που για μια ακόμα φορά έπεσαν θύματα του απαρχαιωμένου εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης και των πιεστικών συνθηκών της καλοκαιρινής περιόδου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Από πλευράς των θεσμικών φορέων του Επιχειρηματικού και Εμπορικού κόσμου των Χανίων, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε – το ίδιο δυναμικά – με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας την Ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την επείγουσα επίσπευση της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα, ο οποίος για τόσες δεκαετίες αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για την ζωή, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της κοινωνίας της Κρήτης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ανάρτηση της μητέρας του Νίκου:

Πριν από λίγες ώρες, η μητέρα του 19χρονου Νίκου, συγκλονισμένη από την αδιανόητη απώλεια του γιου της, προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αποχαιρετώντας τον και διαδικτυακά.

Advertisement

Ειδικότερα, αναφέρει: «Όταν σε έφερα στο κόσμο ομόρφυνε η ζωή μου όσο μεγάλωνες έβλεπα ότι η ομορφιά ήσουν εσύ τα πειράγματα σου οι βλακείες σου το χαμόγελο σου τα νεύρα σου αλλά πάντα ερχόσουν και με έπαιρνες αγκαλιά και μου έλεγες ηρέμησε μάνα εγώ είμαι εδώ ότι θες από μένα θα είμαι δίπλα σου εγώ.

Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μου είπες την Παρασκευή θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς που πάω έτσι και το έκανες πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω αλλά να ξέρεις κάτι εγώ θα έρθω και ας μην μου πεις που είσαι γιατί μια μάνα παντού ξέρει που είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω.

Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μου είπες την Παρασκευή θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς που πάω έτσι και το έκανες πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω αλλά να ξέρεις κάτι εγώ θα έρθω και ας μην μου πεις που είσαι γιατί μια μάνα παντού ξέρει που είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω».

Advertisement

Το πρωί της Δευτέρας, 19 Αυγούστου, η οικογένεια και οι φίλοι του 20χρονου Θοδωρή θα συγκεντρωθούν για να του πουν το τελευταίο αντίο. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές, όπου θα συγκεντρωθούν οι δικοί του άνθρωποι για να τιμήσουν τη μνήμη του και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 18:00 το απόγευμα, η οικογένεια και οι φίλοι του 19χρονου Νίκου θα αποχαιρετήσουν και αυτόν, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Οι δυο νέοι, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, θα συνοδευτούν από τους αγαπημένους τους με δάκρυα και θλίψη, ενώ η τοπική κοινωνία θρηνεί για την τραγική απώλεια αυτών των νέων ψυχών.

Ο 19χρονος Νίκος Τζαγκαράκης:

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Συμιανάκης:

Το Μοιραίο Δυστήχημα:

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με ένα βαν. Από τη βίαιη αυτή σύγκρουση, δύο από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου υπέστησαν θανάσιμα τραύματα και βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Άλλα δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν στο ίδιο όχημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, δυστυχώς όμως ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Στο βαν, το οποίο μετέφερε συνολικά 21 επιβάτες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Οι αρχές έφτασαν άμεσα στο σημείο της τραγωδίας, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αναλαμβάνουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ατόμων από τα συντρίμμια. Παράλληλα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν να παράσχουν πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας ανέλαβε η Τροχαία ΒΟΑΚ, η οποία εργάζεται για την πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών που οδήγησαν στο μοιραίο αυτό συμβάν.

TAGS:
Advertisement