Ο γνωστός σεφ και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Ηλίας Μαμαλάκης, νοσηλεύεται από τις 3 Ιανουαρίου, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο ισχίο του. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν έχασε την αισιοδοξία του και βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να μοιραστεί τη χαρά της μαγειρικής με τους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση του Ηλία Μαμαλάκη μέσα από το νοσοκομείο
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ηλίας Μαμαλάκης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για την κατάσταση της υγείας του. «Πέρασα και περνάω δύσκολα, αλλά είμαι όλο και καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν υπέστη κάταγμα στο ισχίο. Στην ανάρτησή του αποκάλυψε επίσης ότι οι υπεύθυνοι του θεραπευτηρίου τον ενθάρρυναν να οργανώσει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εκδήλωση για τους ασθενείς, μια πρόταση που αποδέχθηκε με ενθουσιασμό.
Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση:
Μια μαγειρική εμπειρία γεμάτη συναισθήματα
Στην ανάρτησή του, ο Μαμαλάκης έδωσε λεπτομέρειες για τη μοναδική αυτή πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του σεφ του νοσοκομείου, Νικόλα. Το μενού περιλάμβανε μια παραδοσιακή συνταγή, τα περίφημα «μπαλάκια του Φανπρίτσιο», τα οποία μαγειρεύτηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και ενθουσιασμό. «Στο κυλικείο της κλινικής μαζεύτηκαν πάνω από 50 αναπηρικά αμαξίδια, επιπλέον των κανονικά καθήμενων. Περάσαμε χάρμα!» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας τη χαρά και τη θετική ενέργεια που διαχύθηκε στην εκδήλωση.
Θετική διάθεση και αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες
Η πρωτοβουλία αυτή γέμισε με αισιοδοξία τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους ασθενείς. Η ανταπόκριση ήταν τόσο θερμή, που πολλοί ζήτησαν να επαναληφθεί σύντομα μια αντίστοιχη εκδήλωση. «Το πόσο χαρήκαμε όλοι δεν λέγεται! Πήραμε μαζί μας χαρά και θετική ενέργεια» σημείωσε ο γνωστός μάγειρας, υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες στιγμές. Παρά την περιπέτεια της υγείας του, συνεχίζει να διατηρεί τη δημιουργικότητα και το χιούμορ του, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για πολλούς.
Γι’ αυτό δεν πήγε ούτε ένας σελέμπριτι στην κηδεία της Βέφας: Για 1η φορά μετά από μέρες, ο Ηλίας Μαμαλάκης, είπε όλη την αλήθεια
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε στο Πρωινό και αναφέρθηκε γιατί δεν πήγαν οι celebrities στην κηδεία της Βέφας Αλεξιάδου, την κατάσταση της υγείας του, αλλά και αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση.
Αρχικά είπε: «Ας πάμε στην προσωπική μας ζωή. Αν ένας συγγενής μου πεθάνει στα Γρεβενά δεν πρόκειται να πάω εκεί, θα τον αγαπάω, θα τον σέβομαι και θα τον μνημονεύω… Πόσοι φίλοι της κυρίας Βέφας είναι Θεσσαλονικείς που έπρεπε να πάνε; Οι φίλοι της ήταν εδώ στην Αθήνα. Είτε πας είτε δεν πας στην κηδεία της, έχει κάνει το έργο της το οποίο θα μείνει για πάντα… Είναι άλλο η μουσική και άλλο η μαγειρική. Πιο εύκολα ξεχνάς έναν μάγειρα παρά έναν τραγουδιστή».
Για την κατάσταση της υγείας του, δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2024 πάντα είχα κάποιο πρόβλημα. Εδώ και δύο μήνες άρχισα να αναρρώνω, εκεί που έτρωγα και έχανα βάρος εδώ και δύο μήνες άρχισα να ανακτώ το βάρος μου, έχω δυνάμεις και ταξιδεύω πάλι πολύ συχνά».
Για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην τηλεόραση: «Σαν κριτής θα επέστρεφα στην τηλεόραση αλλά όχι σαν μαθηετευόμενος. Τα πρότζεκτ που έχω προτείνει κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια που λείπω, ήταν ιστορικά και λίγο σοφιστικέ και δεν άρεσαν στα κανάλια. Να πάω να κάνω κουζίνα σε μια πρωινή εκπομπή δεν θα το έκανα».