amp-8220-30-chronia-den-to-echo-xanadei-ayto-pote-amp-8221-rakos-i-rena-koyvelioti-lygise-on-air-i-dimosiografos-toy-alpha-290423
23:36

“30 χρόνια, δεν το έχω ξαναδεί αυτό ποτέ”: Ράκος η Ρένα Κουβελιώτη, «λύγισε» on air η δημοσιογράφος του ALPHA

23:36
Γιώτα Κορώνα

Από την Κυριακή 11 Αυγούστου, η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτα, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και ανησυχία σε όλη την περιοχή. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διακόψει τα προγραμματισμένα προγράμματά τους και παρέχουν συνεχή ζωντανή κάλυψη της κατάστασης, μεταδίδοντας συγκλονιστικές εικόνες από όλα τα μέτωπα της φωτιάς και ενημερώνοντας συνεχώς το κοινό για τις εξελίξεις.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, το συνεργείο του Alpha, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη, βρέθηκε στα Βριλήσσια, όπου η κατάσταση ήταν δραματική. Η Ρένα Κουβελιώτη, συγκλονισμένη από τις εικόνες και τις συνθήκες, περιέγραψε με βαθιά συναισθηματική φόρτιση τη σκηνή ενός σπιτιού που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά. Αναφέρθηκε σε μια γυναίκα, η οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής του σπιτιού της και υπέστη νευρικό κλονισμό από την απώλεια.

Advertisement

Η ρεπόρτερ του Alpha, με τρεμάμενη φωνή και εμφανή συγκίνηση, εξέφρασε την άποψη ότι η προσέγγιση αυτών των ανθρώπων σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί αγένεια, καθώς οι συναισθηματικές τους αντιδράσεις και η ψυχολογική τους κατάσταση είναι αναπόφευκτα τραγικές. Η Ρένα Κουβελιώτη υπογράμμισε την ανείπωτη θλίψη και την αδυναμία κατανόησης που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, προσπαθώντας να αποδώσει την κλίμακα της καταστροφής και τις συναισθηματικές συνέπειές της.

Ειδικότερα, τα όσα δήλωσε:

«Αυτό που γίνεται απόψε δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Πραγματικά δεν υπάρχει, η ορατότητα είναι μηδέν! Εκεί που θεωρούμε ότι την φωτιά την έχουμε πίσω μας, ξαφνικά την βλέπουμε μπροστά μας. Τώρα μας λένε ότι εδώ στον οικισμό Αγίου Δημητρίου έχουν καεί περισσότερα από πέντε σπίτια. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πέσει ο ήλιος και θα σταματήσουν τα πτητικά μέσα.

Advertisement

Έχουν εξαντληθεί οι επίγειες δυνάμεις. Βλέπουμε τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν υδροφόρες για να προμηθεύσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει φυσική κόπωση των πυροσβεστών και είναι απολύτως κατανοητό. Εδώ πάνω προσπαθούμε να περάσουμε, να δούμε τι γίνεται με τα σπίτια που μας είπαν οι κάτοικοι ότι έχουν πάρει φωτιά, αλλά είναι αδύνατο να περάσουμε καθώς το θερμικό φορτίο είναι τεράστιο.

Advertisement

Αστυνομικοί μας ζητούν να αποχωρήσουμε αλλά το θέμα δεν είναι αν θα αποχωρήσουμε ή αν θα προχωρήσουμε εμείς. Το θέμα είναι ότι στη θέση που βρισκόμαστε εμείς θα έπρεπε να βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα», είπε η Ρένα Κουβελιώτη από το μέτωπο της φωτιάς.

Λίγα λεπτά αργότερα, αποχωρώντας από το σημείο, η δημοσιογράφος του Alpha τόνισε: «Πέρασε το αυτοκίνητο μέσα από τη φωτιά με αποτέλεσμα να έχουμε και πρόβλημα στα ελαστικά του αυτοκινήτου και όλα αυτά όχι σε έναν δασικό δρόμο, αλλά στα στενά στα άνω Βριλήσσια. Πραγματικά, δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό… να υπάρχουν δύο μέτωπα, από τη μία και την άλλη πλευρά άνθρωποι, με πολλά σπίτια να μην έχουν καν νερό για να μπορέσουν να μπορέσουν με το λάστιχο να προστατέψουν τις περιουσίες τους».

Advertisement