pire-to-nomo-sta-cheria-toy-amp-038-oloi-ton-apotheonoyn-thessalonikios-epitethike-ston-norvigo-dolofono-toy-32chronoy-astynomikoy-217139
23:19

Πήρε το νόμο στα χέρια του & όλοι τον αποθεώνουν: Θεσσαλονικιός επιτέθηκε στον Νορβηγό δολοφόνο του 32χρονου αστυνομικού

23:19
Φώτης Γαλανόπουλος

Κατά την αποχώρησή του από το Δικαστικό Μέγαρο, ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε ένα μπαρ και τραυμάτισε τον φίλο του, δέχθηκε φραστική επίθεση από έναν εξαγριωμένο πολίτη. Ενώ μάλιστα ο πολίτης προσπάθησε να του επιτεθεί και τον έβριζε, αλλά οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν.

Πολίτης πήγε να ορμήξει στον 44χρονο που σκότωσε τον αστυνομικό

«Παλιοκουφ@λ@ γ@μ# τη Νορβηγία σου, παλιόπ#$%στε», του φώναξε κι ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Advertisement

Ο πολίτης ανέφερε ότι γνώριζε τον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό παιδί».

Advertisement

Η εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη στον 44χρονο Νορβηγό για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι κατηγορίες σχετίζονται με τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του 32χρονου κουμπάρου του σε ένα μπαρ στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης ημέρας.

Advertisement

Τα κακουργήματα περιλαμβάνουν το φόνο με πρόθεση, και την αποτυχημένη απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα σχετίζονται με την παράνομη κατοχή και χρήση όπλων και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο διέπραξε το έγκλημα.

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.

Advertisement