thrinos-ston-elliniko-athlitismo-pethane-i-erifyli-vardaki-295611
14:44

Θρήνος στον Ελληνικό Αθλητισμό: Πέθανε η Εριφύλη Βαρδάκη

14:44
Δημήτρης Δημόπουλος

Φτωχότερη αναμένεται να είναι από εδώ και πέρα η ελληνική ιστιοπλοΐα, καθώς η Εριφύλη Βαρδάκη έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη τον αθλητισμό κι όχι μόνο.

Η Εριφύλη Βαρδάκη υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης και η απώλειά της αφήνει τεράστιο κενό στην ελληνική ιστοπλοΐα, η οποία πενθεί για τον θάνατό της.

Advertisement

Είδηση σοκ: Πέθανε η Εριφύλη Βαρδάκη – Φτωχότερη η ελληνική ιστιοπλοΐα

Η είδηση της απώλειας της Εριφύλης Βαρδάκη έχει βυθίσει σε θλίψη την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ολόκληρη την κοινότητα της ιστιοπλοΐας. Η Εριφύλη Βαρδάκη, η οποία υπηρέτησε με αφοσίωση ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, αφήνει πίσω της ένα μεγάλο κενό.

Advertisement

Μια Ζωή Αφιερωμένη στην Ιστιοπλοΐα

Advertisement

Η Εριφύλη Βαρδάκη έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, μόλις επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Βόλο, μετά την ολοκλήρωση της Aegean Regatta στη Ρόδο, μιας διοργάνωσης στην οποία είχε συμβάλει ουσιαστικά από το ξεκίνημά της το 2001. Η προσφορά της στη διοργάνωση αυτή ήταν καθοριστική, και είχε την ευκαιρία, μόλις το προηγούμενο Σάββατο, να απονείμει τα βραβεία στους νικητές.

Ηγετικός Ρόλος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της, η Εριφύλη Βαρδάκη διετέλεσε πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Η προσφορά της στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν ανεκτίμητη, καθώς από το 1996 κατείχε διάφορες θέσεις, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 υπηρέτησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης.

Πορεία και Συμμετοχές στην Ιστιοπλοΐα

Η αγάπη της για την ιστιοπλοΐα ξεκίνησε το 1983, όταν άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες με το δικό της σκάφος, το ALALUM, καθώς και ως πλήρωμα σε άλλα σκάφη. Η επιθυμία της για συνεχή μάθηση την οδήγησε να παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια επιμόρφωσης.

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, επικεντρώθηκε στη διοργάνωση αγώνων στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, έχοντας διατελέσει μέλος και πρόεδρος σε πολλές επιτροπές αγώνων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Πορεία

Η Εριφύλη Βαρδάκη αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph στον Βόλο και συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας. Αργότερα, φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ανέθρεφε μόνη της τον γιο της.

Εθελοντική Δράση

Advertisement

Η εθελοντική της προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο στην ιστιοπλοΐα. Για πάνω από 30 χρόνια, η Εριφύλη Βαρδάκη υπηρέτησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην κοινωνική προσφορά.

Θλίψη στην Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η ευρύτερη κοινότητα εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια της Εριφύλης Βαρδάκη. Η αφοσίωσή της στο άθλημα και η πολύτιμη συμβολή της αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024, στις 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.