Πατέρας 7χρονης: Με φωνή που σχεδόν δεν ακούγεται από τη θλίψη και τον πόνο, ο πατέρας της 7χρονης Παναγιώτας, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου στη Νίκαια, δήλωσε ότι συγχωρεί τον οδηγό του μοιραίου οχήματος.
Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα της 7χρονης
«Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη στους γονείς γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω τα παιδάκια τους. Μου είπαν οι γιατροί ότι μόνο όταν ένας άνθρωπος είναι διασωληνωμένος, μπορεί να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Στη μνήμη του παιδιού μου συγχωρώ τον οδηγό – δεν ξέρω αν έχει και αυτός παιδιά». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ο πατέρας της μικρής Παναγιώτας, του κοριτσιού που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό στη Νίκαια. Ό,τι και να πούμε για αυτόν τον πατέρα είναι λίγο.
Είναι πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας. Οι ήρωες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας είναι τα κατ’ εξοχήν τραγικά πρόσωπα, γύρω από τα οποία και εντός των οποίων εκτυλίσσεται όλος ο μύθος της τραγωδίας. Αλλά τι σημαίνει γι’ αυτούς ότι είναι πρόσωπα; Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το πρόσωπο παίρνει, πρώτα-πρώτα, το όνομά του από τη λειτουργία του ως τμήμα του ανθρώπινου σώματος: ο άνθρωπος, σε αντίθεση με τα άλλα ζώα, είναι το μόνο ζώο που στέκεται όρθιο, κοιτάζει μπροστά και μιλάει εντελώς κατά πρόσωπο. Συνδυάζει το βλέμμα και το ενώπιονˑ προς-ωπο (ὤψ) σημαίνει εκείνο που βλέπει προς τα μπρος.
Αυτούς τους ήρωες που συναντάμε στην αρχαία ελληνική τραγωδία είναι λοιπόν τέτοια πρόσωπα, καθώς δεν στέκονται κάπου μακριά από τον κόσμο της κοινωνίας παραδομένοι, αλλά βρίσκονται στο κέντρο της ζωής. Μέσα από τη μυθική τους πρόσληψη παρουσιάζονται οντολογικά να κινούνται ανάμεσα στους θεούς και τους θνητούς. Οι Άνθρωποι αυτοί δεν λυγίζουν στο σκοτάδι, δεν το φοβούνται… Έρχονται μπροστά μας, συναντάνε το βλέμμα μας και δεν ξέρουμε τι διάβολο να τους πούμε. Ίσως και να μην χρειάζεται να τους πουμε κάτι, απλά να στεκόμαστε και με ταπεινότητα να κλίνουμε το κεφάλι προς τα κάτω…
Κουράγιο πατέρα, κουράγιο…
Πηγή : newsbomb.gr