oli-i-ellada-mia-proseychi-gia-ti-marinella-ayti-ti-stigmi-i-pio-krisimi-ora-gia-tin-ygeia-tis-dinei-machi-306633
21:26

Όλη η Ελλάδα μια προσευχή για τη Μαρινέλλα: Αυτή τη στιγμή η πιο κρίσιμη ώρα για την υγεία της, δίνει μάχη

21:26
Γιώτα Κορώνα

Η Μαρινέλλα, η θρυλική φωνή του ελληνικού τραγουδιού, δίνει αυτή τη στιγμή μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη για τη ζωή της. Η καταξιωμένη καλλιτέχνης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπέστη σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο έχει οδηγήσει σε μια κρίσιμη κατάσταση, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δραματική κατάρρευση της Μαρινέλλας στη σκηνή του Ηρωδείου και η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας της

Το συμβάν έλαβε χώρα ενώ η Μαρινέλλα τραγουδούσε στη σκηνή του Ηρωδείου, καταρρέοντας ξαφνικά μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος θαυμαστών που παρακολουθούσαν με δέος την ερμηνεία της, μετατρέποντας τη βραδιά από μια εορταστική εκδήλωση σε ένα συγκλονιστικό γεγονός που προκάλεσε σοκ και συγκίνηση.

Advertisement

Από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή, με τις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις να αποκαλύπτουν πως το αιμάτωμα που προκλήθηκε από την εγκεφαλική αιμορραγία είναι εκτεταμένο και καλύπτει ένα σημαντικό τμήμα του εγκεφάλου της. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αιμάτωμα δεν δείχνει σημάδια συρρίκνωσης, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Advertisement

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες απεικονιστικές εξετάσεις, η Μαρινέλλα βρίσκεται στο επίπεδο 5 της Κλίμακας Γλασκώβης (Glasgow Coma Scale), μια κλίμακα που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για την εκτίμηση του επιπέδου συνείδησης ενός ασθενούς μετά από τραυματισμό στον εγκέφαλο ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κλίμακα αυτή βαθμολογεί την κατάσταση του ασθενούς από 3 έως 15, με το 3 να αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή κατάσταση απώλειας συνείδησης και το 15 να υποδηλώνει πλήρη εγρήγορση και συνείδηση. Το γεγονός ότι η Μαρινέλλα βρίσκεται στο επίπεδο 5 σημαίνει πως η κατάστασή της είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η απώλεια συνείδησης είναι πολύ σοβαρή.

Advertisement

Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, όμως η πρόγνωσή της παραμένει επιφυλακτική. Η είδηση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς όλοι ελπίζουν και προσεύχονται για ένα θαύμα που θα την επαναφέρει στην αγαπημένη της σκηνή, εκεί όπου για δεκαετίες χάριζε τη φωνή και το ταλέντο της στο κοινό.

Σε κρίσιμη κατάσταση η Μαρινέλλα: Το δίλημμα του χειρουργείου και ο υψηλός κίνδυνος για τη ζωή της

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν, η Μαρινέλλα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο στάδιο της υγείας της, με το επίπεδο της συνείδησής της να έχει υποστεί σημαντική επιδείνωση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βαθμολογία της στο 5 της Κλίμακας Γλασκώβης υποδηλώνει ότι η αγαπημένη καλλιτέχνιδα βρίσκεται ουσιαστικά σε κωματώδη κατάσταση. Αυτό αντικατοπτρίζει μια δραματική μείωση της ικανότητας ανταπόκρισης του οργανισμού της, θέτοντας την πορεία της υγείας της σε ένα πολύ δύσκολο και αβέβαιο μονοπάτι. Ο κίνδυνος για την ίδια είναι πλέον εξαιρετικά υψηλός, καθώς υπάρχει σημαντική πιθανότητα απώλειας της ζωής της, γεγονός που καθιστά τις επόμενες ώρες και ημέρες καθοριστικές για την εξέλιξη της κατάστασής της.

Advertisement

«Η συνείδηση έχει διαβαθμίσεις, από μια απλή ζαλάδα και θόλωση, μέχρι το κώμα.», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η γνωστή τραγουδίστρια, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, δεν βρίσκεται σε κατάσταση διασωλήνωσης αυτή τη στιγμή. Το βασικό ζήτημα που τίθεται πλέον ενώπιον της οικογένειάς της και της διεπιστημονικής ιατρικής ομάδας του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, που έχει αναλάβει τη φροντίδα της, είναι η απόφαση για το εάν πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς τα πιθανά οφέλη του χειρουργείου πρέπει να σταθμιστούν με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια επέμβαση, ιδιαίτερα όταν λαμβάνεται υπόψη η ηλικία της ασθενούς και η φύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το χειρουργείο ενδέχεται να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθιστώντας την τελική επιλογή ένα δύσκολο και απαιτητικό δίλημμα για τους γιατρούς και τους οικείους της.

«Ο κίνδυνος σε τέτοιες περιπτώσεις ασθενών με μεγάλα αιματώματα είναι, είτε να καταλήξουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης, είτε να υπάρξει μη αναστρέψιμη βλάβη σε εγκέφαλο και νευρικό σύστημα.», τόνισαν οι καθηγητές Νευρολογίας.

Η οικογένεια της Μαρινέλλας έχει ήδη λάβει πλήρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, καθώς και τα πιθανά αποτελέσματα και κινδύνους που συνοδεύουν τόσο σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις. Οι γιατροί έχουν παράσχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πιθανή εξέλιξη, βοηθώντας τους οικείους της να κατανοήσουν την πραγματικότητα της κατάστασής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στη 01:30 τα ξημερώματα, δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την κλινική εικόνα της ασθενούς, επιβεβαιώνοντας το κρίσιμο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υγεία της.

Advertisement

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη, Ο θεράπων ιατρός, Ηλίας Κ. Πολιτάκης.».

Δυστυχώς για την Μαρινέλλα: «40 λεπτά…» – Ο τεράστιος φόβος των γιατρών

Η Μαρινέλλα νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο θεραπευτήριο Υγεία.

Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, που κατέρρευσε επάνω στη σκηνή του Ηρωδείου με το κοινό να «παγώνει» νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο θεραπευτήριο Υγεία. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να περιορίσουν το αιμάτωμα όμως, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό. Αντίθεται, φαίνεται το αιμάτωμα να διευρύνεται.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά το περιστατικό λόγω της ηλικίας της τραγουδίστριας. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη Μαρινέλλα. Η 86χρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου χωρίς να είναι διασωληνωμένη.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρωδείου, ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια, ενώ, στο πλευρό της βρισκόταν από το πρώτο λεπτό ο προσωπικός της γιατρός, ο οποίος και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η ίδια επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε στα παρασκήνια για περίπου μία ώρα πριν παραληφθεί από ασθενοφόρο, στις 22:20.

Στο νοσοκομείο, η Μαρινέλλα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έντονο πονοκέφαλο πριν τη συναυλία.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο θεράπων ιατρός

Ηλίας Κ. Πολιτάκης».

Σύμφωνα με τον ALPHA, η θρυλική τραγουδίστρια ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια ωστόσο κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το ασθενοφόρο έκανε 40 λεπτά για να καταφέρει να φτάσει στο Ηρώδειο.