Advertisement
NEWS

Όχι, δεν αυτοκτόνησε, τον σκότωσαν: Τούμπα όλα 19 χρόνια μετά για τον θάνατο του 26χρονου φαντάρου Θανάση Νικολάου

18:18
Ορφέας

Ανατροπή σε πολύκροτη υπόθεση στην Κύπρο με στρατιωτικό που τελικά δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε!

Η ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου ανακοίνωσε σήμερα στο δικαστήριο της Λεμεσού ότι ο Θανάσης Νικολάου, ο οποίος ήταν 26 ετών όταν βρέθηκε νεκρός το 2005 κάτω από μια γέφυρα στο χωριό Άλασσα, δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Η υπόθεση αυτή απασχόλησε τη δικαιοσύνη για πολλά χρόνια, με τον θάνατό του αρχικά να θεωρείται αυτοκτονία.

Advertisement

Ποια τα νέα ευρήματα από την υπόθεση στην Κύπρο;

Τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας, που περιελάμβαναν τις μαρτυρίες δύο παθολογοανατόμων και του ποινικού ανακριτή, κατέληξαν στο συμπέρασμα του φόνου. Η Βαρωσιώτου, μιλώντας για τις σκληρές συνθήκες και τον εκφοβισμό που αντιμετώπιζε ο Νικολάου στο στρατό, τόνισε την τραγικότητα της υπόθεσης.

Advertisement

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με βαθιά συγκίνηση από τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι δήλωσαν ότι μετά από 19 χρόνια έχει επιτευχθεί δικαιοσύνη. Η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, εξέφρασε την ικανοποίησή της λέγοντας πως επιβεβαιώθηκε επιτέλους αυτό που υποστήριζε εδώ και χρόνια, ότι ο γιος της δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Στον χώρο έξω από το δικαστήριο, φίλοι και συγγενείς του είχαν συγκεντρωθεί με πανό και φωτογραφίες του, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα διεκδίκησης δικαιοσύνης.

Advertisement
TAGS:
Advertisement