ochi-den-aytoktonise-ton-skotosan-toympa-ola-19-chronia-meta-gia-ton-thanato-toy-26chronoy-fantaroy-thanasi-nikolaoy-258332
18:18

Όχι, δεν αυτοκτόνησε, τον σκότωσαν: Τούμπα όλα 19 χρόνια μετά για τον θάνατο του 26χρονου φαντάρου Θανάση Νικολάου

18:18
Ορφέας

Ανατροπή σε πολύκροτη υπόθεση στην Κύπρο με στρατιωτικό που τελικά δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε!

Η ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου ανακοίνωσε σήμερα στο δικαστήριο της Λεμεσού ότι ο Θανάσης Νικολάου, ο οποίος ήταν 26 ετών όταν βρέθηκε νεκρός το 2005 κάτω από μια γέφυρα στο χωριό Άλασσα, δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Η υπόθεση αυτή απασχόλησε τη δικαιοσύνη για πολλά χρόνια, με τον θάνατό του αρχικά να θεωρείται αυτοκτονία.

Advertisement

Ποια τα νέα ευρήματα από την υπόθεση στην Κύπρο;

Τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας, που περιελάμβαναν τις μαρτυρίες δύο παθολογοανατόμων και του ποινικού ανακριτή, κατέληξαν στο συμπέρασμα του φόνου. Η Βαρωσιώτου, μιλώντας για τις σκληρές συνθήκες και τον εκφοβισμό που αντιμετώπιζε ο Νικολάου στο στρατό, τόνισε την τραγικότητα της υπόθεσης.

Advertisement

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με βαθιά συγκίνηση από τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι δήλωσαν ότι μετά από 19 χρόνια έχει επιτευχθεί δικαιοσύνη. Η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, εξέφρασε την ικανοποίησή της λέγοντας πως επιβεβαιώθηκε επιτέλους αυτό που υποστήριζε εδώ και χρόνια, ότι ο γιος της δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Στον χώρο έξω από το δικαστήριο, φίλοι και συγγενείς του είχαν συγκεντρωθεί με πανό και φωτογραφίες του, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα διεκδίκησης δικαιοσύνης.

Advertisement