Advertisement
NEWS

Νέο ατύχημα με 6χρονο παιδί σε Λούνα Παρκ στον Ωρωπό: «Κλαίγαμε, ούρλιαζε η γυναίκα μου, δεν ξέρω τι θα γινόταν…»

22:19
Εβίτα Γκέκα

Ένα νέο ατύχημα σε λούνα παρκ, είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλαν οι γονείς του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2024, το 6χρονο παιδί τους τραυματίστηκε ενώ διασκέδαζε σε τραμπολίνο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το παιδί έπεσε και χτύπησε.

Advertisement

Άμεσα, το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο του λούνα παρκ που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας Ωρωπού. Ειδοποιήθηκαν επίσης οι υπηρεσίες του Δήμου καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο των παιχνιδιών. Ως προσωρινό μέτρο, αποφασίστηκε το μερικό σφράγισμα του λούνα παρκ, δηλαδή το κλείσιμο του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Απαγορεύτηκε η χρήση του τραμπολίνο

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο τραμπολίνο της επιχείρησης και αναμένεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης. Κάτοικοι της περιοχής της Σκάλας Ωρωπού αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί πολλά χρόνια χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή προκλήθηκε αναστάτωση όταν ένα παιδάκι βρέθηκε εκτός του τραμπολίνο, πιθανότατα λόγω ενός κεντού διαστήματος που υπήρχε μεταξύ δύο τραμπολίνο.

Advertisement

Advertisement

Όσα ανέφερε ο δήμαρχος για το ατύχημα

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Τv και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ενημερώθηκε την Παρασκευή το βράδυ για το ατύχημα και αμέσως έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να διενεργήσει ελέγχους. Διαβεβαίωσε επίσης πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν αδειοδοτημένη ενώ τη Δευτέρα έγινε και αυτοψία από ειδικούς και θα συνταχθεί σχετική τεχνική έκθεση. Ζήτησε έλεγχο σε βάθος και από την υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ όπως είπε δεν γνωρίζει τα στοιχεία της οικογένειας ωστόσο πληροφορήθηκε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Σε σοκ οι γονείς του παιδιού

Ο πατέρας του παιδιού, ΣΤ.Χ, κατήγγειλε ότι το παιδί του έπεσε σε ένα κενό ενός μέτρου στο τραμπολίνο. «Ήμασταν τυχεροί που το παιδί μας δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Εγώ καθόμουν σε ένα σκαμπό και το παρακολουθούσα. Το πρόβλημα ήταν ότι το κενό ήταν καλυμμένο με έναν μουσαμά, οπότε δεν είχα οπτικό πεδίο. Μέχρι να βρω το παιδί και να το αγκαλιάσω, ένιωσα ότι έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου», δήλωσε. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος της επιχείρησης του λούνα παρκ παρών.

«Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε. Όλη αυτή την ώρα που έγινε όλο αυτό δεν υπήρχε εκπρόσωπος του λούνα πάρκ. Αποφάσισα να κάνω μήνυση γιατί όλο αυτό κάπου πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει. Το παιδί μου ήταν τυχερό. Δεν ξέρω τι θα γινόταν σε άλλη περίπτωση».

Advertisement

Τα λούνα παρκ του… τρόμου: Οι τραγωδίες που πάγωσαν την Ελλάδα, τα παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Ο θλιβερός θάνατος του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής προστίθεται σε μια θλιβερή λίστα νεαρών που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σε εξωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας στην Ελλάδα την τελευταία δέκαετία. Μέσα σε αυτή την περίοδο, τρία νεαρά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από ατυχήματα σε λούνα παρκ, ενώ άλλα έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Τα λούνα παρκ του… τρόμου: Οι τραγωδίες που πάγωσαν την Ελλάδα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν ελλείψεις στις προδιαγραφές ασφαλείας, προβλήματα στη λειτουργία των παιχνιδιών, και οι ευθύνες αποδόθηκαν στους συντηρητές αυτών των παιχνιδιών, στους χειριστές και στους υπεύθυνους για τη λειτουργία αυτών των χώρων. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία τους χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Ο θάνατος του 13χρονου στο Ελληνικό

Στις 27 Απριλίου 2014, ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό. Το παιδί βρισκόταν με την 9χρονη αδελφή του, η οποία υπέστη τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του συμβάντος, μέσα σε έναν φουσκωτό κύλινδρο εντός φουσκωτής πισίνας.

Καθώς ο δυνατός άνεμος φύσηξε, ο κύλινδρος-μπαλόνι απογειώθηκε και εκσφενδονίστηκε περίπου 30 μέτρα μακριά από την πισίνα. Κατά την πτώση του, χτύπησε σε κάγκελα, σιδεριές και άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου.

Advertisement

Η 14χρονη στον Βόλο

Στις 30 Αυγούστου 2019, ένα 14χρονο κορίτσι αποτέλεσε θύμα ενός σοβαρού ατυχήματος σε λούνα παρκ στον Αλμυρό, Βόλου.

Το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε στο πλαίσιο τοπικής εμποροπανήγυρης. Η 14χρονη υπέστη θανατηφόρο τραυματισμό όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, καθώς είχε ανέβει στο λεγόμενο «χαλί». Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το κορίτσι έπεσε από ύψος και προσγειώθηκε στη βάση άλλου παιχνιδιού, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς που οδήγησαν στο θάνατό της. Με αφορμή τον θάνατό της, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού.

Οι τραυματισμοί σε Ναύπακτο και Ρέντη

Στις 29 Οκτωβρίου 2019, ένα τριών ετών κοριτσάκι τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, όταν έπεσε από ένα παιδικό τρενάκι που είχε εγκατασταθεί σε παζάρι στη Ναύπακτο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, τέσσερα άτομα υπέστησαν τραυματισμούς σε λούνα παρκ στου Ρέντη. Το ατύχημα συνέβη σε τρενάκι που εκτελούσε κυκλική διαδρομή και εισχωρούσε σε νερό. Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη από αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα τα βαγόνια να φρενάρουν λόγω της πρόσκρουσης στο νερό.

Αυτό συνέβη λόγω της χαμηλής στάθμης, που προκάλεσε την έντονη κίνηση του τρένου στην κατηφόρα, η οποία οδηγούσε προς την πλατφόρμα του νερού, με συνέπεια να εκσφενδονιστούν τα τέσσερα άτομα που ήταν μέσα και να πέσουν στους θάμνους.

Για το συμβάν, οι αρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο του ψυχαγωγικού πάρκου. Οι τραυματίες (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) νοσηλεύτηκαν με τραύματα στο κεφάλι, στα άκρα και σπασμένα πλευρά, ενώ ένας από αυτούς παρουσίασε ρήξη σπλήνας.

TAGS:
Advertisement