nekri-kommotria-apo-lipoanarrofisi-egine-gnosto-to-moiraio-lathos-o-plastikos-den-ekane-proegcheiritiko-elegcho-260793
15:52

Νεκρή κομμώτρια από λιποαναρρόφηση: Έγινε γνωστό το μοιραίο λάθος -«Ο πλαστικός δεν έκανε προεγχειρητικό έλεγχο»

15:52
Φώτης Γαλανόπουλος

Η 57χρονη Χαρά μετά από μια επέμβασης ρουτίνας λιποαναρρόφησης, έχασε τη ζωή της απροσδόκητα μετά από λίγες ώρες. Η κηδεία της 57χρονης μητέρας δύο παιδιών έγινε σήμερα το μεσημέρι σε μια ατμόσφαιρα θλίψης και οδύνης, αλλά η οικογένειά της έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη ενός τεχνικού συμβούλου για να αναζητήσει απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη. Υπάρχουν πολλά σενάρια και ερωτήματα σχετικά με το τι πήγε στραβά και πώς μια απλή επέμβαση όπως η λιποαναρρόφηση οδήγησε στον θάνατο μιας υγιέστατης γυναίκας.

Μαθεύτηκε η αλήθεια για την 57χρονη Χαρά

Advertisement

Τι λέει η κόρη της άτυχης Χαράς

Η κόρη της που βρισκόταν στην Αθήνα μαζί της, περιγράφει στην εφημερίδα “Γνώμη” την εξέλιξη των γεγονότων. Το πρωι της Δευτέρας η Χαρά είχε επισκεφθεί γνωστή κλινική της Γλυφάδας για την επέμβαση.

«Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στη Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες»

Advertisement

Τη Δευτέρα βράδυ, η 57χρονη Χαρά άρχισε να αισθάνεται έντονο πόνο στο κεφάλι και στα άκρα. Ξύπνησε την κόρη της κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ζήτησε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Advertisement

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν τα κατάφερα. Την πήγα στο Ιπποκράτειο. Μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όπως η μαμά μου ζαλιζόταν. Ξαναπήγαμε σπίτι. Στο ασανσέρ στην κυριολεξία λιποθύμησε πάνω μου. Τη συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω σε Νοσοκομείο». Η 57χρονη γυναίκα πήγε σε τρία νοσοκομεία πριν πεθάνει, όπως είπε ένας φίλος της.

«Τη δεύτερη φορά την πήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο όπως έμαθα χειρουργούσε ο γιατρός της Γλυφάδας. Της έκαναν τρίπλεξ, εξετάσεις αίματος, ήταν σε άσχημη κατάσταση και μας έδωσαν εξιτήριο. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου. Πήρα την Αστυνομία. Με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. Μας ενημέρωσαν ότι η μαμά μου έφυγε».

Advertisement

Φίλος της αδικοχαμένης Χαράς μίλησε στην κάμερα του Live News

“Κοριτσάκι μου, σε αγαπούσε ο Θεός, σε ήθελε να είσαι στους αγγέλους. Αγνή ψυχή, μάλαμα, θησαυρός. Καλό Παράδεισο Χαρά μου. Ελένη που είχαμε ραντεβού, μπαγάσω μου ξέφυγες”.

Ο Κωνσταντίνος Τσακρίδης, Πρόεδρος Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Ν. Αχαΐας σημείωσε: «Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του συλλόγου».

Η Χαρά Ιωαννίδη υπήρξε μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματίες της Πάτρας στον χώρο της κομμωτικής με πάθος για τη δουλειά της.

«Είμαστε επαγγελματίες. Κι ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι σωστός σε όλα. Και είμαστε», είχε πει η 57χρονη.

Advertisement

Την γνωρίσαμε την εποχή του κορωνοϊού όταν μιλούσε στο Live News για τις δυσκολίες που είχαν επιφέρει τα απανωτά lockdown.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για εμάς. Δεύτερο lockdown πιο δύσκολο από το πρώτο. Πλήττεται πάρα πολύ ο χώρος μας».

Αλλά και την αλλιώτικη Πρωτοχρονιά που είχε βιώσει η χώρα το 2022.

«Πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το ένα ραντεβού ακυρώνεται μετά το άλλο. Τίποτα δεν θυμίζει παραμονές Πρωτοχρονιάς άλλων χρόνων».

Γιάννης Λύρας:«Δεν είναι πλαστικός χειρούργος ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση»

Ο πλαστικός χειρούργος Γιάννης Λύρας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο:

«Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από την λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση»

«Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου από δική μου έρευνα είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών».

Ενώ πρόσθεσε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προ εγχειρητικός έλεγχος στην άτυχη Χαρά.

Ανδρέας Φουστάνος: “Η λιποαναρρόφηση είναι μια σοβαρή επέμβαση”

Ενώ και ο γνωστός πλαστικός χειρούργος Ανδρέας Φουστάνος τοποθετήθηκε για το θέμα και τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται

“Είναι μια σοβαρή επέμβαση πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του, καθώς κάνει μια επέμβαση χειρουργική που μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε επιπλοκή. Ο ειδικός για την επέμβασης της λιποαναρρόφησης είναι ο πλαστικός χειρουργός. Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή”.

“Μου φαίνεται περίεργη αυτή τη ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση”. Για να κλείσει λέγοντας: “Μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή”.

Πέθανε μετά τη λιποαναρρόφηση: Νεκρή από το πουθενά 29χρονη παρουσιάστρια, συγκλονισμένοι οι 500.000 followers

Η Βραζιλιάνα τηλεπερσόνα και influencer, Luana Andrade, έχασε τη ζωή της, μετά από μια αποτυχημένη λιποαναρρόφηση στο γόνατό της.

Η 29χρονη φέρεται να είχε μεταβεί την περασμένη Δευτέρα, στο νοσοκομείο São Luiz, στο Σάο Πάολο, προκειμένου να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση στο γόνατο, που πραγματοποίησε ιδιωτικός χειρουργός και αναισθησιολόγος.

Η άτυχη κοπέλα παρουσίασε πρόβλημα στην αναπνοή και υπέστη καρδιακή ανακοπή, δύο ώρες μετά την επέμβαση, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Οι χειρουργοί σταμάτησαν απότομα τη διαδικασία και πραγματοποίησαν εξετάσεις στην ασθενή, οι οποίες έδειξαν ότι είχε πάθει θρόμβωση.

Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στη ΜΕΘ, αλλά άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα, με την επίσημη αιτία θανάτου την πνευμονική εμβολή, μια ξαφνική αρτηριακή απόφραξη.

Ποια ήταν η Βραζιλιάνα τηλεπερσόνα

Η αδικοχαμένη κοπέλα έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Power Couple Brasil 6», το 2022, με τον φίλο της επιχειρηματία João Hadad.

Τον Απρίλιο ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε προσληφθεί ως βοηθός σκηνής, για την εκπομπή Domingo Legal στο SBT.

Επίσης, έκανε μόντελινγκ και είχε τη δική της μάρκα ρούχων.

Η Andrade ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram, όπου συχνά αναρτούσε στιγμιότυπα γυμναστικής και ταξιδιών για τους περισσοτέρους από τους 540.000 ακολούθους της.

Πέντε ημέρες πριν από το θάνατό της, είχε ανεβάσει στιγμές της από το 2023, τις οποίες συνόδευε με τη λεζάντα «Δεν έχει καν τελειώσει ακόμα, και νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για αυτό τον χρόνο».

Όπως υπογράμμισε στο instagram ο σύντροφός της, João Hadad «είμαι διαλυμένος και ζω τον μεγαλύτερο εφιάλτη μου. Ένα κομμάτι μου χάθηκε. Με μεγάλη λύπη και πολύ πόνο στην καρδιά μου αποχαιρετώ τη Λουάνα μου, την πριγκίπισσά μου, την όμορφη… Πέρασα δύο χρόνια στο πλευρό σου και δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο ευτυχισμένος ήμουν… Χτίσαμε μια όμορφη ιστορία και ζήσαμε έντονα τα όνειρά μας. Είσαι κάτι περισσότερο από μια φίλη και θα είσαι πάντα σύντροφος ζωής, αγάπη μου».

Ο Hadad συμπεριέλαβε επίσης μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τους δυο τους να κρατιούνται χέρι-χέρι, ενώ περπατούν δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, της Γαλλίας.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Νεϊμάρ, θρήνησε επίσης τον πρόωρο θάνατο της Αντράντε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας «Θλιβερή μέρα, με δύο πολύ άσχημα νέα. Πρώτα ήταν η επίθεση που υπέστησαν οι γονείς της Μπρου (Μπρούνα Μπιανκάρντι), αλλά δόξα τω Θεώ όλοι είναι ασφαλείς! Δεύτερον, ο θάνατος μιας φίλης. Τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια, μακάρι ο Θεός να υποδεχτεί τη Luana με ανοιχτές αγκάλες».