nekri-gnosti-paroysiastria-tin-skotose-o-syzygos-tis-kai-aytoktonise-se-sok-ta-3-paidia-toys-poy-itan-mesa-sto-spiti-271572
14:54

Νεκρή γνωστή παρουσιάστρια: Την σκότωσε ο σύζυγός της και αυτοκτόνησε, σε σοκ τα 3 παιδιά τους που ήταν μέσα στο σπίτι

14:54
Εβίτα Γκέκα

Σοκ στην Άγκυρα: Μια αδιανόητη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή Βρετανό μεγιστάνα του πετρελαίου να σκοτώνει τη 40χρονη Τσέχα πρώην παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιό, σύζυγό του, στο σπίτι τους, και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου ASG Inspection, Ντέιβιντ Τόμας Μπλιθ σκότωσε τη γυναίκα του, Βικτώρια Βέρα, στο σπίτι τους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Advertisement

Το έγκλημα έγινε την Τρίτη 11 Ιουνίου. Το δράμα ολοκληρώθηκε με τον μεγιστάνα να βάζει τέλος και στη δική του ζωή.

Advertisement

www-dailyrecord-co-uk-news-910442144

Το χρονικό της υπόθεσης

Η τραγική  εξέλιξη φαίνεται να οφείλεται σε έντονη λογομαχία και σε ακραία έκφραση ζήλειας εξαιτίας μηνυμάτων που η γυναίκα λάμβανε στο κινητό της τηλέφωνο. Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι η σύζυγοκτονία συνέβη ενώ τα τρία παιδιά τους, ηλικίας τριών, τεσσάρων και 14 ετών, βρίσκονταν παρόντα στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή, οι συγγενείς της μητέρας έχουν αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών μετά το φρικτό αυτό γεγονός, ταξιδεύοντας στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό.

Advertisement

665021ce-94bb-4c0d-a1c6-bf0bd2d76721
killer-husband-brit-businessman-53-910553532

Ποιο ήταν το θύμα

Το τραγικό θύμα ήταν κωμικός και συμμετείχε στην παρουσίαση του «Morning Show» στο Europe 2 μαζί με τον Τσέχο παρουσιαστή Λέος Μάρες.

Η Βικτώρια Βέρα γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στην Τσεχία σε νεαρή ηλικία με την οικογένειά της. Σπούδασε μουσική στο πανεπιστήμιο και έγινε διάσημη μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ το 2004.

Η παρουσιάστρια αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου της στη φιλανθρωπική δράση, συμμετέχοντας στην τσεχική οργάνωση «Velvet Smile». Η οργάνωση ασχολείται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για οικογένειες ασθενών και παιδιών με αναπηρία, καθώς και θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Advertisement

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και έζησε για αρκετά χρόνια στην Πράγα πριν μετακομίσει στην Τουρκία λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας του Μπλιθ στη Μέση Ανατολή.

Ενδοοικογενειακή βία: Συγκλονιστική μαρτυρία θύματος – «Ο άντρας μου πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια»

Ενδοοικογενειακή βία: Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός θύματος (σ.σ. της Ελένης) – «Ο άντρας μου πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια».

Ενδοοικογενειακή βία: Όσα ανέφερε αρχικά, το θύμα

Άκρως συγκλονιστική είναι η καταγγελία μίας γυναίκας για τις «μαύρες» ώρες που πέρασε δίπλα στον κακοποιητή σύζυγό της ο οποίος λίγο έλειψε να της πάρει την ζωή.

Advertisement

ενδοοικογενειακή βία

Όπως είπε η ίδια στην ΕΡΤ, «Κάθε μέρα ήταν και μία καταιγίδα». Ζώντας την κακοποίηση ως πραγματικότητα αποκαλύπτει πως «χωρίς λόγο και αιτία σήκωνε το χέρι του πάνω μου. Προσπάθησα να αναζητήσω βοήθεια δυστυχώς μάταια.. Και όταν δεν έχεις και γονείς, δεν έχεις την οικονομική άνεση δεν μπορείς να σηκωθείς να φύγεις».

Ενδοοικογενειακή βία: Όσα είπε στη συνέχεια

Οι αποκαλύψεις της ωστόσο είναι σοκαριστικές αφού η ίδια θυμάται πως η κακοποίηση ήταν συνεχείς και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. «Πήγε να με πυροβολήσει, πήγε να μου βγάλει τα δόντια με τανάλια, πήγε να με πνίξει. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να ζήσω για τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη

Όταν του είπε ότι θα τον αφήσει έστρεψε την κυνηγετική καραμπίνα επάνω της, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους. «Πάει, παίρνει την καραμπίνα, ανοίγει τα συρτάρια να πάρει τα φυσίγγια. Εκείνη τη στιγμή τρέχω, το βάζω στα πόδια. Κοιτάω πίσω μου, με σημαδεύει ένα όπλο, δεν το έχω ξαναζήσει, δεν το έχω ξανανιώσει. Τι κάνω; Τι κάνω; Κάνω ζικ ζακ, προσπαθώ να τρέξω. Να κρυφτώ».

Ενδοοικογενειακή βία: Πώς έκλεισε η μαρτυρία της Ελένης

«Δεν είχα ανάσα. Δεν είχα ανάσα. Δεν έχω δύναμη αλλά πρέπει να τρέξω. Ακούω το «μπαμ» ενώ έχω διαφύγει και αναρωτιέμαι «αν αυτός νομίζει ότι με έχει πετύχει… μπορεί να κάνει το ίδιο στα παιδιά μου»;

Κάλεσε την άμεση δράση, πήρε τα παιδιά της και έφυγε από το σπίτι. Στράφηκε στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και εκεί βρήκε ανθρώπους που τη βοήθησαν να ορθοποδήσει.

Η Ελένη άνοιξε την καρδιά της στην τηλεόραση της «ΕΡΤ»: