Advertisement
NEWS

2 Νέες μεγάλες φωτιές τώρα στην Αττική κοντά σε σπίτια – Εκκενώνονται περιοχές – «Έχουν ήδη καεί σπίτια»

17:26
Γιώτα Κορώνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Νέου Μαζί, κοντά στα Μέγαρα. Το μεσημέρι της Κυριακής, η κατάσταση κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη, να επιβεβαιώνει ότι έχουν ήδη καταστραφεί ορισμένα σπίτια από τις φλόγες.

Η φωτιά, που κατακαίει την περιοχή δυτικά του οικισμού του Βαρνάβα, απειλεί άμεσα τα κατοικίδια, και τα κτήρια καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτά. Παράλληλα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική και στα Μέγαρα, στους Φιλιάτες και στο Λαγκαδά, όπου έχουν εκδηλωθεί επίσης εστίες φωτιάς. Για τον λόγο αυτό, έχει εκδοθεί επείγον μήνυμα από το 112, προειδοποιώντας για την αναγκαιότητα άμεσης εκκένωσης των εν λόγω περιοχών.

Advertisement

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές από τις καταστροφικές συνέπειες της.

Advertisement

Στην περιοχή του Βαρνάβα, εκδόθηκε επείγον μήνυμα από το 112, το οποίο προτρέπει τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα προς τις περιοχές Γραμματικό και Καπανδρίτι, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι από την εξελισσόμενη πυρκαγιά.

Advertisement

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη καταστραφεί ορισμένα σπίτια λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Παράλληλα, στη περιοχή των Μεγάρων, οι κάτοικοι του Νέου Μαζιού έχουν λάβει επίσης προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, με οδηγίες να απομακρυνθούν προς τις Αιγειρούσες, εν μέσω των ανησυχητικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της πυρκαγιάς.

Advertisement

Φωτιά στον Βαρνάβα

Στην περιοχή του Βαρνάβα, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες λόγω της παρουσίας ισχυρών ανέμων, οι οποίοι ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση. Σημειώνεται ότι κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται οικισμός, ο οποίος, προς το παρόν, δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Για την κατάσβεση της φωτιάς, έχουν κινητοποιηθεί 48 πυροσβέστες, που εργάζονται σε δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), με τη συνδρομή 13 πυροσβεστικών οχημάτων, δύο αεροσκαφών, δύο ελικοπτέρων και εθελοντών.

Επιπλέον, στον Βαρνάβα, κοντά στο γήπεδο της περιοχής, έχει ξεσπάσει φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με την υποστήριξη επίγειων και εναέριων μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φλόγες που κατακαίνε αγροτοδασική έκταση.

Φωτιά στην Θεσπρωτία

Στην περιοχή των Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή κοντά στον Τσαμαντά. Η φωτιά κατακαίει μια δύσβατη περιοχή που φιλοξενεί ναρκοπέδιο, γεγονός που αναγκάζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επικεντρωθούν κυρίως στις αεροπορικές επιχειρήσεις. Στο σημείο βρίσκονται 9 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Advertisement

Φωτιά στον Λαγκαδά

Στην περιοχή του Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης, μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών αρχών (ΟΤΑ). Έχει επίσης εκδοθεί μήνυμα από το 112, το οποίο προειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

TAGS:
Advertisement