nea-megali-fotia-tora-sikothikan-pyrosvestika-aeroplana-kai-elikoptero-amp-8211-dinoyn-machi-pyrosvestes-kai-katoikoi-279208
18:02

Νέα μεγάλη φωτιά τώρα: Σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερο – Δίνουν μάχη πυροσβέστες και κάτοικοι

18:02
Γιώτα Κορώνα

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο έχουν ήδη ξεκινήσει τις ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Ρούσσα Σουφλίου.

Η φωτιά αυτή καίει στην απέναντι πλευρά από εκείνη που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο χωριό. Παράλληλα, μηχανήματα του Δήμου Σουφλίου, σε συνδυασμό με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών κατοίκων, συνδράμουν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Advertisement

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Επιπλέον, το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Ιουλίου 2024, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Βόνιτσα, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή Πογωνιά Ακτίου, όπου καίγεται γεωργική έκταση, έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση, υποστηριζόμενες από επτά εναέρια μέσα: έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Advertisement

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 52 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, έχουν επιστρατευτεί υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς, καθώς δεν υπάρχουν κατοικίες στην άμεση περιοχή. Το μόνο κτίσμα σε κοντινή απόσταση είναι μια κτηνοτροφική μονάδα, η οποία μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει.

Advertisement