nea-fotia-tora-xespase-pyrini-lailapa-dipla-se-megalo-xenodocheio-synagemos-kai-112-se-paniko-oi-toyristes-301573
18:19

Νέα φωτιά τώρα: Ξέσπασε πύρινη λαίλαπα δίπλα σε μεγάλο ξενοδοχείο –Συναγεμός και 112 –Σε πανικό οι τουρίστες

18:19
Γιώτα Κορώνα

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης, πίσω από το ξενοδοχείο Minoa στην περιοχή Πλατανιά στα Χανιά της Κρήτης.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο διαφορετικές εστίες, καίγοντας καλάμια και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, η οποία έστειλε 11 πυροσβεστικά οχήματα με πάνω από 20 πυροσβέστες στην προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε γειτονικές περιοχές. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν δύο ελικόπτερα.

Advertisement

Δείτε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Advertisement

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πολιτικής προστασίας μέσω του αριθμού 112, στέλνοντας μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση. Η φωτιά, που μαίνεται κοντά σε δεξαμενές υγραερίου του ξενοδοχείου Minoa, έχει προκαλέσει ανησυχία και οι Αρχές αποφάσισαν την άμεση εκκένωση του ξενοδοχείου, καθώς και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Πυρκαγιά στον Πλατανιά – Μάχη με τις Φλόγες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ενώ η επικινδυνότητα της κατάστασης αυξάνεται λόγω της εγγύτητας της φωτιάς στις δεξαμενές υγραερίου. Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών, των εναέριων μέσων και των τοπικών Αρχών είχε ως στόχο να περιορίσει τη φωτιά προτού πλησιάσει κατοικημένες περιοχές ή προκαλέσει ζημιές στις τουριστικές υποδομές της περιοχής.

Advertisement

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, με την ελπίδα ότι ο άνεμος θα υποχωρήσει και οι φλόγες θα τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την φωτιά:

Advertisement