nea-fotia-tora-xespase-prin-ligo-pyrini-lailapa-synagermos-se-megalo-nisi-amp-8211-se-paniko-oi-toyristes-293688
15:28

Νέα φωτιά τώρα: Ξέσπασε πριν λίγο πύρινη λαίλαπα Συναγερμός σε μεγάλο νησί – Σε πανικό οι τουρίστες

15:28
Γιώτα Κορώνα

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της Ρόδου, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των αρχών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 10 πυροσβεστικά οχήματα. Εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενισχύουν τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς. Παράλληλα, υδροφόρες ΟΤΑ συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης.

Advertisement

Advertisement

Ο Μονόλιθος, η περιοχή όπου ξέσπασε η πρόσφατη πυρκαγιά, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Πρόκειται για μια απομακρυσμένη τοποθεσία, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης ακόμα πιο δύσκολες, δεδομένων των προκλήσεων που συνοδεύουν την πρόσβαση και τον συντονισμό των δυνάμεων σε τόσο μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εθελοντές δασοπυροσβέστες και εναέρια μέσα επιχειρούν στην κατάσβεση μιας επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε μεταξύ των περιοχών Μονόλιθος και Σιάνα στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, η φωτιά χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την κατευθύνουν προς το δάσος της Κυμισάλας. Οι πυκνοί καπνοί, ορατοί από το χωριό Μονόλιθος, αποκαλύπτουν την ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς. Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού, ενώ η κυκλοφορία από Σιάνα προς Μονόλιθο έχει διακοπεί. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν και να κατασβήσουν τη φωτιά.

Advertisement