Advertisement
NEWS

Μόλις μαθεύτηκε το όνομά του: Πατέρας πασίγνωστου επιχειρηματία βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι – Σοκ σε όλη την πόλη

20:10
Γιώτα Κορώνα

Αναστάτωση επικράτησε στην τοπική κοινωνία του Βόλου, όταν εντοπίστηκε νεκρός ένας 75χρονος άνδρας σε παγκάκι στην περιοχή των Σταγιατών. Ο άτυχος άνδρας, Χαράλαμπος Τσιμπλιαράκης, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης από περαστικούς, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση και θλίψη στην περιοχή.

Σοκ στο Βόλο: Ηλικιωμένος Βρέθηκε Νεκρός σε Παγκάκι

Αμέσως κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μετέφεραν τη σορό στο Νοσοκομείο Βόλου με συνοδεία της αστυνομίας. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Advertisement

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στη Σκιάθο. Ο 75χρονος ήταν πατέρας γνωστού επιχειρηματία από τη Σκιάθο, γεγονός που ενέτεινε τη συγκίνηση και τον θρήνο για τον απρόσμενο χαμό του.

Θα γεμίσει καρχαρίες η θάλασσα: Νέο σοκ μετά τα νεκρά ψάρια, φεύγουν οι τουρίστες, σε κόκκινο συναγερμό ο Βόλος

 

Advertisement

Σε νεκροταφείο ψαριών μετατράπηκε ο Παγασητικός με τις εικόνες από τον Βόλο να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Μετά τις θλιβερές αυτές εικόνες και τις κόντρες Περιφέρειας Μαγνησίας και δήμου Βόλου για το ποιος τελικά φταίει, οι προσπάθειες των Αρχών για τον καθαρισμό συνεχίζονται και ήδη έχουν περισυνελλεγεί πάνω από 160 τόνοι.

Advertisement

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γεώργιος Ζαφείρης σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, τόνισε ότι ήδη το 30% των κρατήσεων για το διάστημα τέλη Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου έχει ακυρωθεί, αφήνοντας τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας και του Βόλου άδεια, χωρίς καμία προοπτική άμεσης ανάκαμψης.

Το γεγονός ότι το τηλέφωνο για κρατήσεις έχει πάψει να χτυπάει, είναι ενδεικτικό της απόγνωσης που επικρατεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού. Οι πρώτες ημέρες της κρίσης έφεραν άμεσες ακυρώσεις κατά 30% σε ξενοδοχεία του Βόλου και στις Αλυκές, ενώ πολλοί πελάτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και να αποχωρήσουν.

«Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια και απειλεί να διαλύσει τον τουριστικό κλάδο σε ολόκληρη τη Μαγνησία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γεώργιος Ζαφείρης στο Newsbomb.gr.

Advertisement

«Τις πρώτες ημέρες σημειώθηκαν 30% ακυρώσεις σε ξενοδοχεία στον Βόλο και στις Αλυκές εκκενώθηκαν και αποχώρησαν οι πελάτες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, το τηλέφωνο δεν χτυπάει για κρατήσεις», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, όχι μόνο για τον Βόλο αλλά και για το Πήλιο και όλη τη Θεσσαλία, καθώς η Μαγνησία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής», πρόσθεσε.

«Το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, λαμβάνοντας μέτρα στήριξης για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της τοπικής οικονομίας, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, χωρίς την απαραίτητη κρατική στήριξη και χωρίς τη λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης, η Μαγνησία κινδυνεύει να υποστεί μακροπρόθεσμες και μη αναστρέψιμες ζημιές, οι οποίες θα επηρεάσουν δραματικά την οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής.

Advertisement

Βόλος: Γιατί πεθαίνουν τα χιλιάδες ψάρια που βρέθηκαν στο λιμάνι

O καθηγητής περιβαλλοντολογίας και πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι η αιτία αυτής της τραγικής κατάστασης συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elias, οι οποίες έπληξαν την περιοχή. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που συγκεντρώθηκαν στην Κάρλα και τις γύρω περιοχές, κατέληξαν στον Παγασητικό μέσω του χειμάρρου Ξηριά, φέρνοντας μαζί τους τεράστιους όγκους φερτών υλικών και λάσπης.

Ο Φίλιππος Κυρκίτσος, ειδικός σε περιβαλλοντικά ζητήματα, εξηγεί ότι τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες οδήγησαν στη μείωση των επιπέδων οξυγόνου στο νερό.

Παράλληλα, τα νερά των ποταμών που έρεαν προς τη θάλασσα, παρέσυραν χιλιάδες ψάρια γλυκού νερού. Μόλις αυτά τα ψάρια έρχονταν σε επαφή με το αλμυρό νερό του Παγασητικού, πέθαιναν ακαριαία. «Η διαταραχή του νερού σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου οδήγησαν τα ψάρια σε ασφυξία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν», ανέφερε ο κ. Κυρκίτσος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ, Χρήστος Τακλής, το πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και στη λίμνη Κάρλα, καθώς μειώνεται το νερό και δεν επαρκεί για τα υπάρχοντα ψάρια, ο πληθυσμός των οποίων, αυξήθηκε λόγω του όγκου του νερού από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τακλή, η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό από την Κάρλα, ήταν κάτι αναμενόμενο, που οι επιστήμονες περίμεναν να συμβεί, απλά συνέβη με πολύ μεγαλύτερο όγκο ψαριών που μπορούσε να δει το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.

«Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στη λίμνη Κάρλα, στην οποία έχουν πέσει τα νερά, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, γιατί θα μειωθεί το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ασφυξία τα ψάρια που υπάρχουν εκεί», σημείωσε ο βιολόγος. Όπως εξήγησε, αν μειωθεί και άλλο η στάθμη της λίμνης και συνεχίσουν να υπάρχουν τόσα πολλά ψάρια, θα μειωθεί το οξυγόνο.

TAGS:
Advertisement