Advertisement
NEWS

Μήνυμα 112: «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας»: Καίγεται το εργοστάσιο PAL στην Κηφισιά, εκκενώθηκαν οι γύρω εταιρίες

17:55
Ορφέας

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 12 Ιουνίου 2024, σημειώθηκε έκρηξη και εν συνεχεία φωτιά, σε εργοστάσιο της εταιρείας PAL Παλαμίδης, στην Κηφισιά.

Έκρηξη και Πυρκαγιά σε Εργοστάσιο στην Κηφισιά

Η έκρηξη συνέβη για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι μέχρι στιγμής, στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL Παλαμίδης, το οποίο κατασκευάζει τηγάνια και ανοξείδωτα οικιακά σκεύη. Το εργοστάσιο βρίσκεται επί της οδού Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κηφισιάς. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Βασίλης Παλαμίδης, είναι σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Advertisement

Δηλώσεις από την Μίνα Γκάγκα

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Πρόκειται για το εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, που ανήκει στον σύζυγό της, Βασίλη Παλαμίδη.

Άμεση Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15:34 και έφτασε άμεσα στο σημείο με 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Το ελικόπτερο επιχειρεί να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην επεκταθεί σε γειτονικά εργοστάσια. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη στιγμή της έκρηξης δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος μέσα στο εργοστάσιο.

Advertisement

Advertisement

Μέτρα Προστασίας λόγω Τοξικών Καπνών

Η φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων σκευών έχει προκαλέσει συναγερμό. Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα μέσω του συστήματος 112, ενώ δόθηκε οδηγία στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, που βρίσκεται κοντά, να κλείσουν όλα τα παράθυρα για την προστασία των ασθενών.

Οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στο εργοστάσιο έχουν επίσης λάβει οδηγία να κλείσουν τα παράθυρά τους λόγω των τοξικών καπνών που εκλύονται από τη φωτιά.

Advertisement

Διακοπή Κυκλοφορίας σε Κεντρικούς Δρόμους

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους λόγω της πυρκαγιάς:

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

 

TAGS:
Advertisement