milise-i-nekropsia-matheytike-i-aitia-thanatoy-toy-apo-ayto-pethane-o-pasignostos-paroysiastis-sti-symi-268424
19:27

«Μίλησε» η νεκροψία, μαθεύτηκε η αιτία θανάτου του: Από αυτό πέθανε ο πασίγνωστος παρουσιαστής στη Σύμη

19:27
Φώτης Γαλανόπουλος

Δυσάρεστο ήταν το τέλος της αναζήτησης του βρετανού δημοσιογράφου Μάικλ Μόσλεϊ  του οποίου τα ίχνη αγνοούνταν από την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάικλ Μόσλεϊ πέθανε από ανακοπή καρδιάς περπατώντας στα βράχια όπου άφησε την τελευταία του πνοή λόγω της πίεσης και της ζέστης. Ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες.

Advertisement

Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής

Τα αίτια θανάτου

Ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC ο οποίος βρισκόταν στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ, βρέθηκε νεκρός λίγο πριν τις έντεκα. Απεβίωσε καθώς διένυε μεγάλη απόσταση σε συνθήκες καύσωνα. Το πτώμα βρέθηκε ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος, κοντά στην καρδιά, πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή. Η τελική αιτία θανάτου θα δοθεί και από τον ιατροδικαστή.

Advertisement

Ο γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας που είχε επισκεφθεί για μπάνιο, ενώ επέστεφε. Επέστρεφε με τα πόδια από μια δυσπρόσιτη παραλία όταν δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε. Δεν είχε κάποιο χτύπημα, οπότε αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και εντοπίστηκε με τα ρούχα και το ρολόι που φορούσε.

Advertisement

Όπως ανέφερε και  δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης στην ΕΡΤ: «Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση»

Ενώ στην ΕΡΤ μίλησε και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε και τις αρχές όταν εντόπισαν το άψυχο σώμα.

Advertisement

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κάμεραμαν και στον Μιαούλη. Ήμασταν μαζί. Είδε (σ.σ. ο εικονολήπτης) κάποιο αντικείμενο. Κάναμε ανάλυση και τελικά είναι το πτώμα του δημοσιογράφου που ψάχνουμε όλες αυτές τις μέρες»

Ενώ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤNews πρόσθεσε «Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια».

Η στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο του EΡΤΝews εντοπίζει τον Μόσλεϊ

Ποιος ήταν ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ ήταν πολύ διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εκτός από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε, είχε εφευρεί τη διαλειμματική νηστεία 5:2 που έγινε αρκετά δημοφιλής στη Βρετανία. Συχνά συνεργαζόταν με το πρωινό πρόγραμμα του ITV “This Morning” και άλλες εκπομπές του BBC.

Advertisement

Έσπασε τη σιωπή της: Συντετριμμένη η σύζυγος του διάσημου παρουσιαστή που πέθανε στη Σύμη, θρήνος παγκοσμίως

Η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του στη Σύμη, δηλώνοντας ότι έχασε τον «υπέροχο και λαμπρό» σύζυγό της, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ και αναμεταδόθηκε από το BBC, ανέφερε τα εξής:

«Δεν ξέρω ακριβώς από πού να αρχίσω. Είναι συγκλονιστικό που έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου. Είχαμε μια απίστευτα τυχερή ζωή μαζί. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες.

Η οικογένειά μου και εγώ παρηγορηθήκαμε πάρα πολύ από την έκρηξη αγάπης από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι σαφές ότι ο Μάικλ σήμαινε πάρα πολλά για πολλούς από εσάς.

Μας παρηγορεί το γεγονός ότι παραλίγο να τα καταφέρει. Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε εκεί όπου δεν μπορούσε να τον δει εύκολα η ομάδα έρευνας.

Ο Μάικλ ήταν ένας περιπετειώδης άνθρωπος, είναι μέρος αυτού που τον έκανε τόσο ξεχωριστό. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους εξαιρετικούς ανθρώπους στη Σύμη που εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους στο νησί, που δεν είχαν καν ακούσει για τον Μάικλ, δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να τους ζητηθεί. Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες στον Τύπο που μας αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό.

Αισθάνομαι τόσο τυχερή που έχω τα παιδιά μας και τους καταπληκτικούς μου φίλους. Πάνω απ’ όλα, νιώθω τόσο τυχερή που είχα αυτή τη ζωή με τον Μάικλ.

Σας ευχαριστώ όλους.»

Η Ιστορία του Μάικλ και της Κλερ Μόσλεϊ: Μία Ζωή Μοιρασμένη στην Αγάπη, την Οικογένεια και την Ιατρική

Ο Μάικλ και η Κλερ Μόσλεϊ, οι οποίοι γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1987, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά: τρεις γιους, τον Νταν, τον Άλεξ και τον Τζακ, καθώς και μία κόρη, την Κέιτ.

Σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο Μάικλ Μόσλεϊ δήλωσε ότι η κόρη τους Κέιτ “μοιάζει πολύ στη μητέρα της, είναι κοινωνική και ιδιαίτερα αγαπητή”.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ, που γεννήθηκε το 1957 στην Ινδία, σπούδασε αρχικά φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο New College της Οξφόρδης. Στη συνέχεια, παρακολούθησε σπουδές ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCL, όπου και γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, Κλερ Μπέιλι, η οποία γεννήθηκε το 1961 στη Σιγκαπούρη.

Η Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ, σύζυγος του γνωστού παρουσιαστή, εργάζεται ως γενική ιατρός με ειδίκευση στη διατροφολογία και τη διαιτολογία στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ. Ειδικεύεται στη μείωση του σακχάρου και στη διαχείριση του διαβήτη μέσω της απώλειας βάρους και της κατάλληλης διατροφής.

«Μύριζε πολύ και γυάλιζε το ρολόι του»: Έτσι βρήκαν τον παρουσιαστή του BBC – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Ο κάμεραμαν, Μιχάλης Μυστιλόγλου, η κάμερα του οποίου εντόπισε την σορό του δημοσιογράφου του BBC, Michael Mosley, σε παραλία της Σύμης, συγκινήθηκε, μιλώντας για τη στιγμή της ανακάλυψης.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Μυστιλόγλου, μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα και άλλους δημοσιογράφους, είχαν μπει σε βάρκες για να τραβήξουν πλάνα με τα σημεία των ερευνών και εκεί, η κάμερα του Μυστιλόγλου, εντόπισε τη σορό του άτυχου 67χρονου, τραβώντας βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Βουρκωμένος ο κάμεραμαν που εντόπισε τη σορό του δημοσιογράφου του BBC

Όπως υπογράμμισε βουρκωμένος ο εικονολήπτης στην ρεπόρτερ του Sky News «λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό», κοιτάζοντας κατάματα την κάμερα, απευθυνόμενος στην οικογένεια του αδικοχαμένου 67χρονου και συμπλήρωσε «μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα».

Το πτώμα του δημοσιογράφου του BBC εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ γύρω από το σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του, δηλαδή την προηγούμενη Τετάρτη.

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα υπάρχει ένα beach bar, με τον υπεύθυνο του καταστήματος, Ηλία Τσαβαρή, να είναι από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί και να εξηγεί στο MEGA τι αντίκρισε.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μία ματιά. Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη. Είδα και το ρολόι που γυάλιζε. Ο άνθρωπος ήταν ανάσκελα και τα χέρια όρθια. Πλησίασα για να σιγουρευτώ και τον είδα», επεσήμανε.

Ερωτηθείς πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα το άψυχο σώμα του παρουσιαστή κι αν το σημείο είχε ελεγχθεί από τις Αρχές, ο ιδιοκτήτης του beach bar σημείωσε «κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα, εθελοντές, Πυροσβεστική. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι 1 με 1,5 μέτρο. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί και μου το πού έφτασα η μυρωδιά ήταν έντονη. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί».

Τέλος, όπως είπε, από το Πέδι, όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά ο Μόσλεϊ το σημείο που βρέθηκε νεκρός, είναι περίπου 4-5 χλμ.