me-plisiazei-me-plisiazei-nekri-i-19chroni-maria-eiche-ton-pio-frikto-thanato-pige-pezoporia-kai-tis-epitethike-arkoyda-279733
15:36

«Με πλησιάζει! Με πλησιάζει!»: Νεκρή η 19χρονη Μαρία, είχε τον πιο φρικτό θάνατο, πήγε πεζοπορία και της επιτέθηκε αρκούδα

15:36
Εβίτα Γκέκα

Η 19χρονη Μαρία Ντιάνα βρήκε τραγικό θάνατο στη Ρουμανία ενώ πεζοπορούσε σε ένα βουνό με τον σύντροφό της, όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα.

Η κατάσταση εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο  όταν η αρκούδα άρπαξε το πόδι της και την έσυρε προς έναν γκρεμό 200 μέτρων, καθώς η ίδια κάλεσε τις αρχές για βοήθεια.

Advertisement

Advertisement

«Ήταν τρομοκρατημένη. Μπορούσες να το καταλάβεις από την ένταση στη φωνή της. Ούρλιαζε “η αρκούδα με πλησιάζει όλο και περισσότερο”» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης, Νταν Μπάνου.

Advertisement

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο τηλεφωνητής άκουγε τον σύντροφό της να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα που είχε αρπάξει την κοπέλα. Ήταν τρομερό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Μας είπε ότι η αρκούδα άρπαξε την κοπέλα από το πόδι και κάποια στιγμή την έχασε από το οπτικό του πεδίο» κατέληξε, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές ο Μπάνου.

Η άτυχη 19χρονη, Μαρία Ντιάνα

Advertisement

Όταν οι διασώστες πλησίασαν τη σορό της 19χρονης, το μεγαλόσωμο ζώο άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το άψυχο σώμα της κοπέλας, πριν τελικά σκοτωθεί επειδή προσπάθησε να επιτεθεί και στους ίδιους τους διασώστες.

Όσα ανέφερε ο σύντροφος της 19χρονης

Σύμφωνα με τον σύντροφο της 19χρονης, το ζευγάρι κατευθύνονταν προς τους καταρράκτες Spumoasa όταν εμφανίστηκε η αρκούδα.

«Δεν το περιμέναμε. Προσπάθησα να φοβερίσω την αρκούδα αλλά συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της» δήλωσε σε τηλεοπτικά μέσα στην Ρουμανία.

Advertisement

Οι δηλώσεις της μητέρας

Σύμφωνα με τη μητέρα της 19χρονης, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει μερικές ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ρουμανία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός από καφέ αρκούδες με εξαίρεση την Ρωσία, με τον αριθμό τους να ανέρχεται περίπου στις 8.000.

“Πάγωσαν” οι διασώστες μόλις τον είδαν: Άνδρας βγήκε περίπατο στα Τρίκαλα & του όρμηξε.. αρκούδα. Αυτό τον έσωσε

Αρκούδα επιτέθηκε σ’ έναν Τρικαλινό, χθες, Δευτέρα, το πρωί, στη Μεσούντα, στα όρια των Νομών Τρικάλων και Άρτας και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα.

Όπως αναφέρει το trikalaopinion.gr, η αρκούδα δάγκωσε τον άτυχο άνδρα και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός, καθώς έπεσε σε ένα δύσβατο για την αρκούδα σημείο και κατάφερε να επικοινωνήσει με το κινητό του για βοήθεια.

Εκτός κινδύνου ο Τρικαλινός από τα δαγκώματα της αρκούδας

Μετά από λίγες ώρες, εθελοντές διασώστες και άνδρες της πυροσβεστικής τον εντόπισαν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον διακόμισαν στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά σοβαρά τραυματισμένος.

Η αρκούδα επιτέθηκε πρώτα στον σκύλο του άτυχου άνδρα

Ο άνδρας, που μένει τους καλοκαιρινούς μήνες στη Λαφίνα, τον τόπο καταγωγής του, βγήκε το πρωί της Δευτέρας για πεζοπορία με τον σκύλο του στα βουνά της περιοχής, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκούδα, η οποία αρχικά επιτέθηκε στο σκύλο του.

Προσπαθώντας να σώσει τον σκύλο του, δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα και δαγκώματα από το άγριο ζώο.

Αρκούδα επιτέθηκε σε Τρικαλινό