matheytike-i-taytotita-tis-ayti-einai-i-44chroni-nekri-apo-kladi-eno-etroge-se-taverna-thrinos-gia-tin-georgia-205793
19:44

Μαθεύτηκε η ταυτότητά της: Αυτή είναι η 44χρονη νεκρή από κλαδί ενώ έτρωγε σε ταβέρνα, θρήνος για την Γεωργία

19:44
Ορφέας

Η 44χρονη Γεωργία Θώδου – Ντάφου, σύζυγος επαγγελματία οπλίτη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετεί στο Λιτόχωρο, είναι η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της χθες βράδυ μετά από πτώση κλαδιού πλατάνου σε καφετέρια στο Λιτόχωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 22:00 στις όχθες του ποταμού Ενιπέα, όπου η γυναίκα βρισκόταν με τον σύζυγό της  και την ανιψιά τους.

Advertisement

Το Χρονικό της Υπόθεσης

Η άτυχη γυναίκα καθόταν σε αυλή καφετέριας, όταν ξαφνικά ένα μεγάλο κλαδί από πλάτανο αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη σκηνή ως συγκλονιστική, με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν απεγνωσμένα να τη βοηθήσουν. Ακόμα αναφέρουν ότι από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα αφού και τα δύο καταστήματα που είναι στο σημείο ήταν γεμάτα κόσμο.

Η 44χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Το τραγικό συμβάν άφησε την τοπική κοινωνία συγκλονισμένη.

Advertisement

Από την Αστυνομία συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Το Αστυνομικό Τμήμα Δίον Ολύμπου διεξάγει προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Advertisement

Η Οικογένεια της Εκλιπούσας

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας διέμενε στο Λιτόχωρο λόγω μετάθεσης του στρατιωτικού συζύγου της σε μονάδα της περιοχής και είχε δύο ανήλικα παιδιά. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, στις 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Καλλιφωνίου Καρδίτσας.

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας σοκάρουν, καθώς δείχνουν το μέγεθος του κλαδιού που αποκολλήθηκε και τα σπασμένα τραπεζοκαθίσματα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χρειάστηκαν δέκα άτομα για να μετακινήσουν το βαρύ κλαδί και να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα.

Οι Προσπάθειες Διάσωσης

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έγιναν προσπάθειες να επαναφέρουν τη γυναίκα χωρίς επιτυχία. Τελικά, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Advertisement

Σήμερα το πρωί, η Αστυνομία και κλιμάκιο από το Δασαρχείο πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο. Διαπιστώθηκε ότι ο πλάτανος δεν είχε κάποια ασθένεια που να δικαιολογεί την πτώση του κλαδιού, και φαίνεται ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός που δυστυχώς στοίχισε τη ζωή της Γεωργίας Θώδου – Ντάφου.

Η τοπική κοινωνία στο Λιτόχωρο Πιερίας είναι σοκαρισμένη από την απίστευτη τραγωδία. Το περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη για ενδελεχή έλεγχο των δέντρων σε δημόσιους χώρους για την αποφυγή παρόμοιων τραγικών συμβάντων στο μέλλον.

Δείτε Εικόνες από το Σημείο της Τραγωδίας:

Advertisement