kleiste-portes-kai-parathyra-nea-fotia-tora-sto-aigaleo-amp-8211-ichei-to-112-amp-8211-megali-kinitopoiisi-tis-pyrosvestikis-286194
13:50

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»: Νέα φωτιά τώρα στο Αιγάλεω – Ηχεί το 112 – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

13:50
Γιώτα Κορώνα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αιγάλεω, όπου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Ιουλίου 2024, ξέσπασε πυρκαγιά. Η φωτιά εντοπίστηκε σε αποθήκη, πιθανώς γεμάτη με παλέτες, προκαλώντας άμεσες ενέργειες για την καταστολή της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται εντατικά 19 πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, προκειμένου να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.

Advertisement

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε ενεργοποιήθηκε το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112. Οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους ενημέρωσε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Αιγάλεω, δίνοντάς τους οδηγίες να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους για την αποφυγή εισχώρησης καπνού.

Πριν από αυτό το μήνυμα, είχε αποσταλεί ένα επιπλέον ειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο προκάλεσε έντονη αναστάτωση καθώς ενημέρωνε για την ύπαρξη φωτιάς χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή περιοχή στην οποία είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Advertisement