klaiei-oli-i-chora-nekroi-o-16chronos-alexis-o-18chronos-nikos-amp-038-o-20chronos-thodoris-charopaleyei-i-22chroni-maria-205793
17:53

Κλαίει όλη η χώρα: Νεκροί ο 16χρονος Αλέξης, ο 18χρονος Νίκος, & ο 20χρονος Θοδωρής, χαροπαλεύει η 22χρονη Μαρία

17:53
Ορφέας

Το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2024, σημειώθηκε ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά στα Χανιά. Το ατύχημα συνέβη όταν ένα λευκό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με βαν, με αποτέλεσμα τρεις νέοι να χάσουν τη ζωή τους και μία 22χρονη να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τα Θύματα και η Κατάσταση της Υγείας της 22χρονης

Τα θύματα της τραγωδίας είναι ο 16χρονος Αλέξανδρος, ο 18χρονος Νίκος, ο οποίος ήταν ο οδηγός του οχήματος, και ο 20χρονος Θοδωρής. Οι τρεις νέοι άφησαν πίσω τους τεράστια θλίψη και πόνο στις οικογένειές τους.

Advertisement

Η 22χρονη Μαρία, η οποία ήταν η τέταρτη επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου, έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. Η κατάστασή της είναι σταθερή, αλλά τα επόμενα 24ωρα κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμα.

Η οικογένεια και οι φίλοι του 20χρονου Θοδωρή θα τον αποχαιρετήσουν το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου, με την κηδεία του να πραγματοποιείται στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στις Μουρνιές. Η κηδεία του 18χρονου Νίκου θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν επίσης και τον 16χρονο Αλέξανδρο αύριο.

Advertisement

Συνέπειες και Έρευνες

Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων και έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινότητα. Το τροχαίο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης. Στο βαν, το οποίο μετέφερε 21 άτομα, δεν αναφέρθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Advertisement

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Τροχαία ΒΟΑΚ. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να προληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

Αδιανόητη τραγωδία, τουλάχιστον 3 αγόρια νεκρά: Σύγκρουση μίνι βαν με αυτοκίνητο στον ΒΟΑΚ, θρήνος στη χώρα

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά. Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα τουριστικό mini bus είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά, ηλικίας από 18 έως 23 ετών.

Advertisement

Μάχη για τη Ζωή της Δίνει η Συνοδηγός

Μία νεαρή κοπέλα, που επέβαινε στο ίδιο όχημα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων. Η κατάστασή της παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό, με την ελπίδα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Αδιευκρίνιστες Συνθήκες και Ανείπωτη Τραγωδία

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ένα σημείο που, όπως αναφέρεται, έχει γίνει μάρτυρας πολλών σοβαρών ατυχημάτων στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, το ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφοδρά με το mini bus, το οποίο μετέφερε μια οικογένεια με μικρά παιδιά.

Ευτυχώς, οι επιβάτες του mini bus, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μικρά παιδιά, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Παρόλα αυτά, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ανέλαβε την απεγκλώβιση των επιβατών του ΙΧ. Οι δύο νεαροί άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Advertisement

Ακολουθούν Φωτογραφίες: