Advertisement
NEWS

Κι όμως δεν τα είχαν και την είχαν ανοιχτή: Οι τρομερές ελλείψεις στη πισίνα της κατασκήνωσης που πνίγηκε η Αγγελική

15:58
Εβίτα Γκέκα

Η άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική περιλάμβανε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν!

Το STAR έφερε στο φως νέα ντοκουμέντα σχετικά με την υπόθεση του οκτάχρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Advertisement

Σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες, υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που δεν τηρήθηκαν. Αυτό εντόπισε ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την εισαγγελία της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την ανάκληση της άδειας.

Στην υπόθεση αναμένονται  νέες καταθέσεις και πιθανές ποινικές διώξεις.

Advertisement

Οι παρατυπίες που έφεραν την αφαίρεση της άδειας για τις δύο πισίνες

Στην άδεια αναφέρεται ότι η πρώτη πισίνα πρέπει να διαθέτει δύο σωσίβια και έναν γάντζο, ενώ η δεύτερη δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας δεν βρήκε κανένα από αυτά τα απαραίτητα μέσα.

Advertisement

Επιπλέον, η άδεια απαιτεί την παρουσία υπαλλήλου για την επίβλεψη των πισινών, αλλά η εταιρεία δεν είχε υπάλληλο από το 2024 και δεν είχε προσληφθεί αντικαταστάτης.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο

Το εξοργιστικό μήνυμα της κατασκήνωσης στους γονείς της 8χρονης

Οι έρευνες για την τραγωδία στη Χαλκιδική, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Όσο η οικογένεια του κοριτσιού παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν μαζί τους για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Όπως ανέφερε στο OPEN ο παππούς της άτυχης 8χρονης: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτα άλλο».

Advertisement

Νομικά στρέφεται η οικογένεια εναντίον της κατασκήνωσης

Η οργή των συγγενών είναι έντονη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας στην κατασκήνωση και για το πώς το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό στην πισίνα. Παράλληλα, σχεδιάζουν να στραφούν νομικά κατά κάθε υπεύθυνου.

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί» ανέφερε ο Άγγελος Καζάζης, παππούς της 8χρονης.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα

«Ήταν νεκρή τρεις ώρες πριν»: Τούμπα όλα με την πνιγμένη 8χρονη, σοκάρει ο ιατροδικαστής

Σοκαριστικές είναι οι νέες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά το θάνατο του άτυχου κοριτσιού στη Χαλκιδική.

Είναι αδιανόητο το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου η 8χρονη Αγγελική έχασε τη ζωή της στην πισίνα.

Advertisement

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το άτυχο κορίτσι παρέμεινε στον πάτο της πισίνας για τρεις ώρες, χωρίς κανείς να την αναζητήσει. Μόνο όταν η αδερφή της άρχισε να την ψάχνει, ανακαλύφθηκε το τραγικό γεγονός.

Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής έκθεσης

Η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι στο στομάχι της 8χρονης Αγγελικής υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, πιθανότατα από το πρωινό της. Αυτό υποδεικνύει ότι το κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία για το μεσημεριανό γεύμα μαζί με τα άλλα παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι ο πνιγμός της συνέβη πριν από τις 13:15, την ώρα που σερβιριζόταν το γεύμα.

Το πένθος και η οργή της οικογένειας

Οι συγγενείς της 8χρονης, που βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα της πισίνας της κατασκήνωσης όπου την είχαν στείλει για διακοπές στη Χαλκιδική, απαιτούν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό περιστατικό.

Παρά το βαρύ πένθος που τους έχει καταβάλει, οι συγγενείς της 8χρονης εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη άγνοια σχετικά με τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε στο κενό. Μόνο από την Αστυνομία έχουμε μια ενημέρωση, τίποτε άλλο, που αυτοί κάνουν προανάκριση», είπε ο παππούς της οκτάχρονης, στο MEGA.

«Από την κατασκήνωση, ούτε καν μας μίλησαν. Από εκείνη την ώρα που μας κάλεσαν και μας είπαν ότι το παιδί ήπιε λίγο νερό και πάει στο νοσοκομείο, δεν έχουμε κάποια άλλη επαφή μαζί τους», αποκάλυψε ο θείος της.

«Το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς»

Οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού, καταβεβλημένοι ψυχολογικά, παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων στην κατασκήνωση. Ωστόσο, οι καταθέσεις δεν τους προσφέρουν τις απαντήσεις που αναζητούν.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από εβδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», προσέθεσε ο παππούς του άτυχου κοριτσιού.

Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση

Ενόσω η προανάκριση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, κλιμάκια της Περιφέρειας του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κατασκήνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των συγγενών

TAGS:
Advertisement