katerreyse-o-mpranton-molis-emathe-oti-i-aderfi-toy-einai-nekri-sokarei-i-teleytaia-foto-tis-prin-pethanei-280635
22:02

Κατέρρευσε ο «Μπράντον» μόλις έμαθε ότι η «αδερφή» του είναι νεκρή: Σοκάρει η τελευταία φωτο της πριν πεθάνει

22:02
Ορφέας

Η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι, γνωστή για τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά “Μπέβερλι Χιλς”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, μετά από μια μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η Επιβεβαίωση του Θανάτου

Η δημοσιογράφος Leslie Sloane επιβεβαίωσε την τραγική είδηση το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου, σε αποκλειστική δήλωση στο περιοδικό People: «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια».

Advertisement

Μια Μακρά Πάλη

Η Σάνεν Ντόχερτι πάλευε με τον καρκίνο για εννέα χρόνια και τελικά το βράδυ της 13ης Ιουλίου, η άνιση αυτή μάχη έφτασε στο τέλος της. Η γενναία της στάση απέναντι στην ασθένεια και η προσπάθειά της να διατηρήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία, εμπνέουν πολλούς.

Αντίο από τον Τζέισον Πρίστλεϊ

Ο συμπρωταγωνιστής της στο “Μπέβερλι Χιλς”, Τζέισον Πρίστλεϊ, εξέφρασε τη θλίψη του μέσω μιας ανάρτησης στα social media, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της. Ο Πρίστλεϊ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συμμετοχή τους στην πετυχημένη σειράς γράφοντας: «Σοκαρισμένος και λυπημένος που άκουσα για τον θάνατο της φίλης μου Σάνεν. Ήταν δύναμη της φύσης και θα μου λείψει. Στέλνω αγάπη και φως στην οικογένειά της σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή».

Advertisement

Advertisement

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jason_priestley (@jason_priestley)

Advertisement

Οι Τελευταίες Στιγμές

Λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό της, η Ντόχερτι φωτογραφήθηκε αγκαλιά με φίλους. Σύμφωνα με την Daily Mail, στις 16 Ιουνίου η Ντόχερτι εθεάθη με τον καλό της φίλο, Chris Cortazzo, να περπατούν αγκαλιασμένοι μετά από δείπνο στο Malibu. Στις τελευταίες της δημόσιες εμφανίσεις, φορούσε ένα καπέλο baker boy, ένα γκρι πουλόβερ, μπλε τζιν και σαγιονάρες, ενώ κρατούσε μια καφέ χάρτινη σακούλα.

Ο θάνατος της Ντόχερτι επιβεβαιώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την ομολογία της ότι η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εκείνη. Η Ντόχερτι είχε μοιραστεί τα συναισθήματά της και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, ενισχύοντας τη φήμη της ως μιας δυνατής και γενναίας γυναίκας.

Η απώλεια της Σάνεν Ντόχερτι αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της ψυχαγωγίας, αλλά η μνήμη της και η κληρονομιά της θα ζουν για πάντα στις καρδιές των θαυμαστών και των φίλων της.

Advertisement

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jason_priestley (@jason_priestley)

Παγκόσμιος θρήνος για τη Σάνεν Ντόχερτι: Δυστυχώς η «Μπρέντα» του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» είναι νεκρή

Η Σάνεν Ντόχερτι απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η στενή συνεργάτιδά της στο περιοδικό People.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η γνωστή ηθοποιός πέρασε τις τελευταίες της στιγμές περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η Leslie Sloane, στην αποκλιστική δήλωση της, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. Για δύο χρόνια η κατάστασή της βρισκόταν υπό έλεγχο, ωστόσο το 2019 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει στο στάδιο 4.

Τον περασμένο Ιούνιο, η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος είχε μετασταθεί στον εγκέφαλό της. Μέχρι τον Νοέμβριο, είχε εξαπλωθεί και στα οστά της. Κατά την τελευταία περίοδο, βρισκόταν στο 4ο στάδιο της νόσου και παρά τις θεραπείες έκχυσης που ακολουθούσε και φαινομενικά είχαν κάποια αποτελέσματα, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Οι προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, συνδυαζόμενες με το διαζύγιο από τον σύζυγό της, Κερτ Ισβαριένκο, φαίνεται ότι είχαν έντονο αντίκτυπο στην υγεία της. Ο χωρισμός τους ήταν περίπλοκος, καθώς ο πρώην σύζυγός της φαίνεται να μην της παρείχε την απαραίτητη στήριξη κατά τη διάρκεια των θεραπειών της. Τότε, μάλιστα, η Σάνεν Ντόχερτι έλεγε: «Ελπίζει να πεθάνω και να μη χρειαστεί να μου δώσει τίποτα».

Η ηθοποιός, φαίνεται, είχε επίγνωση ότι ο χρόνος της ήταν περιορισμένος, καθώς πρόσφατα είχε πουλήσει όλη της την περιουσία από τις αποθήκες και τα σπίτια της. Αυτό το έκανε με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση για τη μητέρα της, Ρόζα, όταν έφθανε η ώρα του θανάτου της. «Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου», είχε δηλώσει η ηθοποιός κατά τη διάρκεια του podcast «Let’s Be Clear». «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη αν πεθάνω πριν από εκείνη». Και συνέχισε: «Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Οι τελευταίες της δηλώσεις

Η 53χρονη ηθοποιός είχε παραθέσει τον αγώνα της με τον καρκίνο πρόσφατα στην εκπομπή της «Let’s Be Clear with Shannen Doherty», εκφράζοντας την άποψη ότι η περασμένη χρονιά ήταν «πολύ δύσκολη».

Όσον αφορά τον χωρισμό της από τον Κερτ Ισβαριένκο, η Ντόχερτι ανέφερε: «Προφανώς, το διαζύγιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν αγαπούσες πραγματικά κάποιον. Και αγαπούσα τον άντρα μου. Και όταν πληγώνεσαι τόσο από τις πράξεις του που απλώς αισθάνεσαι προδομένος και σαν κορόιδο, είναι πραγματικά δύσκολο».

Η Ντόχερτι επιπλέον αποκάλυψε ότι πρόκειται να ξεκινήσει νέο γύρο χημειοθεραπείας με έκχυση, το οποίο, όπως αναφέρει, αναμένεται να ξεκινήσει «πιθανότατα μερικές ημέρες μετά την προβολή αυτού του επεισοδίου». Η πρώην σταρ του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» δήλωσε: «Το να περπατάω στο άγνωστο – Απλώς νιώθω ότι η ζωή μου ήταν άγνωστη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μεταξύ διαζυγίου και καρκίνου».

«Γίνεται πολύ αληθινό με έναν απίστευτα διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία», είπε για τη θεραπεία που απαιτείται για τον καρκίνο του μαστού του 4ου σταδίου, που αποκάλυψε πέρυσι ότι εξαπλώθηκε στα κόκκαλά της. «Δεν έχω ιδέα αν θα είναι 3 μήνες ή αν θα είναι 6 μήνες ή αν μετά από 3 μήνες, δεν λειτουργεί, αν θα αλλάξουμε ξανά».

«Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν οι γιατροί μου. Και είναι τρομακτικό», είπε.

Όταν ο καρκίνος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη ζωή της

Η δύσκολη πορεία της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, το 2015, όταν δέχτηκε τη σοκαριστική είδηση από τις εξετάσεις της ότι είχε καρκίνο του μαστού. Η Ντόχερτι, γνωστή τότε για τους ρόλους της στο “Beverly Hills, 90210” και το “Charmed”, επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή της, φωτίζοντας την σκληρή πραγματικότητα της νόσου και επισημαίνοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2016, επέστρεψε δημόσια και αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, κάτι που την οδήγησε να υποβληθεί σε αρκετούς κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε το 2017, το 2018 ανακοίνωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου είχαν αυξηθεί ξανά.

Στο περισσότερο σύγχρονο χρονικό διάστημα, το 2020, η Ντόχερτι εμφανίστηκε δυνατή και ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στο “Good Morning America” ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει σε προηγούμενη μορφή και είχε φτάσει στο 4ο στάδιο, δείχνοντας ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του σώματός της.

Καθώς περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια, η υγεία της δεν βελτιωνόταν. Η τελευταία τριετία τη βρήκε ακόμα να αντιμετωπίζει την ασθένεια με αποφασιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζε και τη διάλυση του γάμου της με τον Κουρτ Ισβαριένκο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνίας που αντιμετώπιζε, η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως «Μπρέντα Γουόλς» διαμόρφωνε και μοιραζόταν την καθημερινότητά της μέσω των social media. Οι αναρτήσεις της αποτελούσαν σημεία αναφοράς για όσους έπασχαν από τον καρκίνο, προσφέροντας φως ελπίδας και αισιοδοξίας.

Τον Οκτώβριο του 2021, στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram χωρίς τα μαλλιά της, απεικονίζοντας την προσωπική της διαδρομή με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο.

Αν και τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα εφιάλτες για την ηθοποιό, στο ίδιο προφίλ της ανέβαζε και φωτογραφίες όπου χαμογελούσε. Δεν έπαυε ποτέ να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να απολαμβάνει τη ζωή.

Συναναστρεφόταν με φίλους, γιόρταζε τα γενέθλιά της και αφιέρωνε πολύτιμο χρόνο με τον αγαπημένο της σκύλο. Δεν έκρυβε την έντονη συναισθηματική σύνδεση που είχε με τη μητέρα της, η οποία της πρόσφερε τη μεγαλύτερη στήριξη από κάθε άλλον.

Η ασθένεια επανήλθε – Το βίντεο με των δακρύων της.

Στο βίντεο που είχε ανεβάσει στο Instagram, η Ντόχερτι αναφέρθηκε στο προχωρημένο στάδιο του καρκίνου και εξήγησε ότι: «Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος ακτινοβολίας. Ο φόβος μου είναι προφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική ενώ έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου. Είμαι τυχερή καθώς έχω σπουδαίους γιατρούς. Αλλά αυτός ο φόβος…η αναταραχή… η χρονική στιγμή όλων αυτών… Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος».

Είναι ξεκάθαρο, ότι κατά τη διάρκεια του βίντεο ρέουν δάκρυα από τα μάτια της.

Στη λεζάντα ενός άλλου κλιπ που δημοσίευσε, η Ντόχερτι είχε γράψει:

«Το βίντεο έδειξε τη διαδικασία όπου σου τοποθετείται η μάσκα που πρέπει να φοράς στη διάρκεια της ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο. Η πρώτη μου ακτινοθεραπεία έγινε στις 12 Ιανουαρίου. Ο φόβος μου είναι εμφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική και συνέβαιναν πολλά τότε στη ζωή μου. Είμαι τυχερή που έχω σπουδαίους γιατρούς όπως ο Dr Amin Mirahdi και τους εκπληκτικούς τεχνικούς στο Cedar Sinai. Αλλά αυτός ο φόβος… Η αναστάτωση… Η χρονική στιγμή που συνέβησαν όλα… Αυτή είναι η εικόνα του καρκίνου».