katerreysan-oi-goneis-toy-19chronoy-o-giannis-mas-itan-na-fygei-gia-spoydes-stin-athina-kai-tora-ola-gkremistikan-293077
15:34

Κατέρρευσαν οι γονείς του 19χρονου: «Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα και τώρα όλα γκρεμίστηκαν»

15:34
Γιώτα Κορώνα

Ένας αβάσταχτος πόνος έχει κυριεύσει την οικογένεια του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Χαλκιδική. Ο Γιάννης, μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, ανέβηκε σε ένα παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη το μοιραίο. Καθώς οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τον χειριστή του επικίνδυνου παιχνιδιού, οι οικείοι του αδικοχαμένου νεαρού, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, του αδερφού του και της γιαγιάς του, εκφράζουν τον πόνο και την οργή τους σε δηλώσεις τους στο newsit.gr.

Advertisement

Ο πατέρας του Γιάννη, ανίκανος να συμβιβαστεί με την απώλεια του γιου του, περιγράφει με συγκλονιστική λεπτομέρεια τη στιγμή που τα δύο του παιδιά βρίσκονταν στο παιχνίδι. Ο Γιάννης και ο αδερφός του συνομιλούσαν, όταν ξαφνικά τα καθίσματα άρχισαν να αποκολλώνται. Ο μικρότερος αδερφός κατάφερε να επιβιώσει, ενώ ο Γιάννης εκσφενδονίστηκε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα κολωνάκι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία. Η τραγωδία αυτή έχει βυθίσει την οικογένεια σε απερίγραπτη θλίψη, ενώ οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ βρίσκονται υπό έντονη πίεση για να λογοδοτήσουν για το θανατηφόρο ατύχημα.

Τα όσα δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου:

Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου, σε μια συνταρακτική δήλωση στο newsit.gr, εκφράζει την αμετάκλητη αποφασιστικότητά του να αναζητήσει δικαιοσύνη για τον τραγικό χαμό του γιου του. «Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει», τονίζει με θλίψη και οργή, αποκαλύπτοντας τις φρικτές συνέπειες της φονικής σύγκρουσης. Ο ίδιος περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες πως το πρόσωπο του γιου του είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από την τρομερή πρόσκρουση κατά τη διάρκεια της μοιραίας «κούρσας», αφήνοντας την οικογένεια σε κατάσταση ανείπωτου πόνου.

Advertisement

«Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου. Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω. Έχασα το παλικάρι μου. Εξαφανίστηκε ο χειριστής; Πού είναι ο χειριστής; Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr.

Advertisement

Και προσθέτει: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Απο λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

Ο άτυχος Γιάννης, μόλις 19 ετών, βρισκόταν στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης πορείας, καθώς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τις σπουδές του στην Αθήνα. Ωστόσο, η μοίρα του επιφύλασσε ένα τραγικό τέλος, πριν προλάβει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του και να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Advertisement

«Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Τόσο άδικα. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…», λέει συντετριμμένη στο newsit.gr η γιαγιά του.

Είπε αυτές τις λέξεις και μετά τραγωδία: Τα λόγια του χειριστή λίγο πριν σκοτωθεί ο 19χρονος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικης

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής υπερβαίνει κάθε ανθρώπινη λογική, καθώς ο άτυχος 19χρονος υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε παιχνίδι και δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Το περιστατικό έχει βυθίσει την οικογένειά του σε απέραντη θλίψη, καθώς οι διακοπές τους στη Χαλκιδική μετατράπηκαν σε εφιάλτη εξαιτίας της μοιραίας «κούρσας» στο λούνα παρκ.

Ο 16χρονος αδερφός του θύματος, ο οποίος ήταν μαζί του στο ίδιο παιχνίδι τη στιγμή του δυστυχήματος, βρέθηκε αντιμέτωπος με την τραγική πραγματικότητα και ήταν αυτός που ενημέρωσε τη μητέρα τους για τον θάνατο του παιδιού της. Στην ανατριχιαστική περιγραφή του προς το newsit.gr, ο 16χρονος αφηγείται τις συγκλονιστικές στιγμές που οδήγησαν στο μοιραίο ατύχημα, φωτίζοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό αυτό γεγονός.

Advertisement

«Ήμουν με τον αδελφό μου στο ίδιο παιχνίδι. Καθόμουν ακριβώς δίπλα του. Φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένα παιχνίδια. Το παιχνίδι πήγαινε υπερβολικά γρήγορα, περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Και ξεκόλλησε. Εγώ ήμουν τυχερός και αντέδρασα πολύ γρήγορα και έπιασα το σίδερο.

Ο αδελφός μου εκσφενδονίστηκε και χτύπησε με το κεφάλι σε ένα κολωνάκι. Ήρθαμε από τη Βέροια στη Χαλκιδική για διακοπές με τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου και έγιναν όλα αυτά. Προσπαθούμε όλοι. Εγώ ο ίδιος δυστυχώς ενημέρωσε τη μητέρα μου πως ο αδελφός μου δεν τα κατάφερε», αναφέρει ο αδερφός του 19χρονου στο newsit.gr.

Το ξεκολλημένο κάθισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο χειριστής του μηχανήματος, ο οποίος εξαφανίστηκε αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, φέρεται να απευθύνθηκε στον 19χρονο και τον αδερφό του πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, λέγοντάς τους: «Θα το βάλω δυνατά, ετοιμαστείτε…». Αυτή η δήλωση, που υποδηλώνει την πρόθεση για αυξημένη ένταση στη λειτουργία του παιχνιδιού, προσθέτει μια ανησυχητική διάσταση στο ήδη σοκαριστικό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει με τραγικό τρόπο την εικόνα του αποκολλημένου καθίσματος από το παιχνίδι «crazy dance», το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για το μοιραίο συμβάν, στο οποίο ο νεαρός έχασε τη ζωή του.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Τα όσα ανέφερε η γιαγιά του 19χρονου:

Την ίδια στιγμή, η γιαγιά του 19χρονου δεν μπορεί να συγκρατήσει τον πόνο και την οργή της, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και αγανάκτηση σε δηλώσεις της στο newsit.gr.

«Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Τόσο άδικα. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…

Ήταν με τα άλλα δύο αδέλφια του, δίπλα του, ευτυχώς σώθηκαν αυτά.

Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν. Όλα έσβησαν μέσα σε μία στιγμή. Και τον πόνο που πήρε το παιδί ώσπου να βγει η ψυχούλα του; Έσπασε κρανίο, αυχένα και είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο. Ποιός ξέρει πόσο δυνατό ήταν αυτό το χτύπημα. Το παιδί είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες και αιτίες του τραγικού δυστυχήματος. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, η οποία θα συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του χειριστή του παιχνιδιού, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.