kamia-schesi-me-to-tragoydi-den-paei-kan-to-myalo-sas-ayti-einai-i-etaireia-me-tis-ypoptes-synallages-toy-remoy-277632
13:25

Καμία σχέση με το τραγούδι, δεν πάει καν το μυαλό σας: Αυτή είναι η εταιρεία με τις «ύποπτες συναλλαγές» του Ρέμου

13:25
Γιώτα Κορώνα

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέδωσε πολυσέλιδο πόρισμα που οδήγησε στη δέσμευση της περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου.

Advertisement

Η δέσμευση αφορά τόσο την κινητή όσο και την ακίνητη περιουσία του, συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών του, από τους οποίους δεν μπορεί να κάνει καμία ανάληψη. Το πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει 40-45 σελίδες, έχει αποσταλεί στην Οικονομική Εισαγγελία εδώ και έναν μήνα.

Η υπόθεση ξεκίνησε από συναλλαγές με μια εταιρεία που ασχολείται με ανεμογεννήτριες και αιολική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή δεν ανήκε ποτέ στον τραγουδιστή. Ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να έχει λάβει χρήματα από έναν επιχειρηματία στον τομέα της ενέργειας για την αγορά μιας εταιρείας αιολικών πάρκων, συναλλαγή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Παρόλα αυτά, τα χρήματα δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου.

Advertisement

Η Αρχή θεώρησε ότι οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν μεθόδευση για ξέπλυμα χρήματος, οδηγώντας στη δέσμευση της περιουσίας του. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ρέμος φέρεται να έχει δανείσει μέρος αυτών των χρημάτων σε έναν επιχειρηματία φίλο του, ο οποίος επίσης ελέγχεται από την Αρχή.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν ζήτησαν εξηγήσεις από τον Αντώνη Ρέμο πριν προχωρήσουν στη δέσμευση, πηγές της Αρχής απάντησαν ότι η τακτική τους είναι να ενεργούν αιφνιδιαστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι ο γνωστός τραγουδιστής είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την εισαγωγή καφέ. Οι ελεγκτές της Αρχής εκτιμούν ότι τέτοιες επιχειρήσεις είναι ιδανικές για την “εξαφάνιση” παράνομων εσόδων.

Επιπλέον, οι έρευνες έδειξαν ότι η ΠΑΕ Ηρακλής, ομάδα στην οποία ο Αντώνης Ρέμος είχε διατελέσει πρόεδρος, έχει χρέη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. Παρά το μερίδιο ευθύνης του, ο τραγουδιστής δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που του αναλογούν.

Advertisement

«Έχετε ρεπορτάζ που δεν έχουμε εμείς, ετοιμάζουμε μηνυτήρια αναφορά» είναι η απάντηση του δικηγόρου του τραγουδιστή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Η Ανακοίνωση του Ρέμου:

Ο Αντώνης Ρέμος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει διαπράξει φοροδιαφυγή. Επίσης, ανέφερε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους του να επιδιώξουν την άμεση κλήση του για παροχή εξηγήσεων και να αντικρούσουν τις κατηγορίες που οδήγησαν στη δέσμευση της περιουσίας του από την εφορία.

Στην ανακοίνωση, ο γνωστός τραγουδιστής κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες που διαδίδονται εις βάρος του. «…που είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο.»

Advertisement

Η Αναλυτική Ανακοίνωση:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου.»

«Ο Αντωνης Ρέμος δεν επιθυμεί ειδική μεταχείρηση»

Νωρίτερα σήμερα, ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως ο γνωστός καλλιτέχνης δεν επιθυμεί ιδιαίτερη μεταχείριση”: «Ο,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, ισχύει και για αυτόν. Από κει και πέρα εκφράζει τη λύπη του διότι δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του και δεν μπορεί να κάνει ούτε 1 ευρώ ανάληψη. Για τις ανάγκες της οικογένειάς του, των συνεργατών του, πρέπει να δανειστεί», είπε ο δικηγόρος του και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν γνωρίζει το λόγο που έγινε αυτό. «Η αρχή κατά του ξεπλύματος λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο σε όλους του Έλληνες. Ετσι έπρεπε να γίνει και στον συγκεκριμένο», είπε και συμπλήρωσε «αφού προληπτικά κατάσχεις τον λογαριασμό πρέπει να τον καλέσεις να σου δώσει εξηγήσεις»

Επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος, επανέλαβε ότι δεν γνωρίζουν ακόμα «γιατί έγινε αυτή η εσχάτη λύση».

Αναφορικά με το στοιχείο που διέρρευσε και αφορά ότι ο γνωστός καλλιτέχνης δήλωνε 50.000 ευρώ στην εφορία, ο συνήγορός του υποστήριξε πως από όπου και αν έγινε η διαρροή, είναι «ενσυνείδητη παραπληροφόρηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το μόνο που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι για κάποια περίοδο, είχε 50.000 ευρώ εισόδημα αλλά εξηγείται ο λόγος. Όλες τις επόμενες περιόδους το εισόδημα ήταν πολύ μεγάλο».

Καταλήγοντας ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο καλλιτέχνης έχει ελεγχθεί από όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς και πληρώνει φόρους. «Είναι ο πλέον φορολογούμενος πολίτης στη χώρα μας και δε γνωρίζει γιατί έγινε η δέσμευση. Είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα να πάμε στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να ζητήσουμε να γίνει η έρευνα κατά προτεραιότητα. Οταν μάθουμε τον λόγο, έχουμε όλα τα στοιχεία για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, μετά από πολύμηνη έρευνα. Από την έρευνα αυτή προέκυψαν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα παράνομου χρήματος, με το ποσό να ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η αφορμή για την έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας, που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, ήταν ένα πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Στο πόρισμα αυτό καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία για τον δημοφιλή καλλιτέχνη, επικεντρώνοντας σε μια εταιρεία που έχει συστήσει και η οποία δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο του θεάματος.