Advertisement
NEWS

Καίγεται για 5η μέρα, δεν το δείχνει κανένα κανάλι: Το βουνό της Ελλάδας που γίνεται στάχτη και δεν λέει κανείς τίποτα

13:06
Γιώτα Κορώνα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η φωτιά στο όρος Παγγαίο της Καβάλας παραμένει εκτός ελέγχου, καταστρέφοντας ήδη περισσότερα από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως χαμηλής βλάστησης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πολλαπλές αναζωπυρώσεις, ενώ με το ξημέρωμα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος για να καταπολεμήσουν τις φλόγες.

Advertisement

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο μεγάλα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στην περιοχή πάνω από τη Μεσορόπη και τον Πλατανότοπο της Καβάλας, καθώς και στο Ροδολίβος Σερρών. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα και 25 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα για τη ρίψη νερού.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, σε απομονωμένη δασική περιοχή γνωστή ως Αυγό, στο όρος Παγγαίο της Καβάλας, εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς δεν έχουν ακόμη καταστεί υπό έλεγχο.
Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement