i-psonara-i-nayagosostria-choreye-eno-to-paidi-pnigotan-sokaroyn-oi-files-tis-nekris-8chronis-stin-kataskinosi-297003
18:07

«Η ψωνάρα η ναυαγοσώστρια χόρευε ενώ το παιδί πνιγόταν»: Σοκάρουν οι φίλες της νεκρής 8χρονης στην κατασκήνωση

18:07
Εβίτα Γκέκα

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των παιδιών στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής που έρχονται στο φως της δημοσιότητας,  λίγο μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 8χρονη στην πισίνα.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου της 8χρονης, τα υπόλοιπα παιδιά της κατασκήνωσης άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δημοφιλούς εφαρμογής, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Οι διάλογοι που αποκαλύπτει το Star ρίχνουν φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Advertisement

Τα μοιραία λάθη ομαδάρχισσας και ναυαγοσώστριας

Ρωτούν κάποια μεγαλύτερα παιδιά ένα μικρότερο: Πού ήσασταν;

-Ήμασταν όλοι εκεί. Και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε και το κορίτσι νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα.

Advertisement

-Μεγάλο λάθος. Το κάνουν συχνά αυτό. Λυπάμαι.

Advertisement

-Όταν φύγατε από την πισίνα το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας; Και μετά ξαναγύρισε;

-Όχι. Ήταν στην πισίνα για τρεις συνεχόμενες ώρες. Ούτε ντους έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι.

-Ναυαγοσώστες δεν υπήρχαν για να δουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί;

Advertisement

-Υπήρχε μία που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε. Και δεν είδε ότι λίγο πριν βγούμε, τρία παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά.

-Και δεν είπε τίποτα;

-Είπε στην αρχή αλλά μετά όταν έκαναν (βουτιές) δεν τους μάλωσαν.

Όλα αυτά έρχονται στο φως δύο εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό, κατά το οποίο το 8χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό μέσα στην πισίνα. Η οικογένεια, συντετριμμένη και αδυνατώντας να πιστέψει την απώλεια, ζει μια ακατάπαυστη θλίψη.

Advertisement

«Ήταν νεκρή τρεις ώρες πριν»: Τούμπα όλα με την πνιγμένη 8χρονη, σοκάρει ο ιατροδικαστής

Σοκαριστικές είναι οι νέες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά το θάνατο του άτυχου κοριτσιού στη Χαλκιδική.

Είναι αδιανόητο το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου η 8χρονη Αγγελική έχασε τη ζωή της στην πισίνα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το άτυχο κορίτσι παρέμεινε στον πάτο της πισίνας για τρεις ώρες, χωρίς κανείς να την αναζητήσει. Μόνο όταν η αδερφή της άρχισε να την ψάχνει, ανακαλύφθηκε το τραγικό γεγονός.

Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής έκθεσης

Η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι στο στομάχι της 8χρονης Αγγελικής υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, πιθανότατα από το πρωινό της. Αυτό υποδεικνύει ότι το κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία για το μεσημεριανό γεύμα μαζί με τα άλλα παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι ο πνιγμός της συνέβη πριν από τις 13:15, την ώρα που σερβιριζόταν το γεύμα.

Το πένθος και η οργή της οικογένειας

Οι συγγενείς της 8χρονης, που βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα της πισίνας της κατασκήνωσης όπου την είχαν στείλει για διακοπές στη Χαλκιδική, απαιτούν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό περιστατικό.

Παρά το βαρύ πένθος που τους έχει καταβάλει, οι συγγενείς της 8χρονης εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη άγνοια σχετικά με τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε στο κενό. Μόνο από την Αστυνομία έχουμε μια ενημέρωση, τίποτε άλλο, που αυτοί κάνουν προανάκριση», είπε ο παππούς της οκτάχρονης, στο MEGA.

«Από την κατασκήνωση, ούτε καν μας μίλησαν. Από εκείνη την ώρα που μας κάλεσαν και μας είπαν ότι το παιδί ήπιε λίγο νερό και πάει στο νοσοκομείο, δεν έχουμε κάποια άλλη επαφή μαζί τους», αποκάλυψε ο θείος της.

«Το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς»

Οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού, καταβεβλημένοι ψυχολογικά, παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων στην κατασκήνωση. Ωστόσο, οι καταθέσεις δεν τους προσφέρουν τις απαντήσεις που αναζητούν.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από εβδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», προσέθεσε ο παππούς του άτυχου κοριτσιού.

Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση

Ενόσω η προανάκριση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, κλιμάκια της Περιφέρειας του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κατασκήνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των συγγενών