h-tapeini-trofi-poy-voitha-na-chaseis-grigora-lipos-apo-tin-koilia-amp-038-tin-echoyme-oloi-sto-spiti-mas-313993
16:14

H “ταπεινή” τροφή που βοηθά να χάσεις γρήγορα λίπoς από την κοιλιά & την έχουμε όλοι στο σπίτι μας

16:14
Δημήτρης Δημόπουλος

Το λίπος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο ανθρώπινο σώμα, για να φύγει, όμως το θετικό είναι πως υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Γενικότερα πολλοί είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να μειώσουν το λίπος που έχουν στην κοιλιά τους, χωρίς όμως κάποια αποτελέσματα, καθώς μέχρι πρότινος δε γνώριζαν την ύπαρξη μιας εξαιρετικής τροφής που βοηθάει ακριβώς σ’ αυτό το πρόβλημα.

Advertisement

Η λύση για να χάσεις λίπος στην κοιλιά – Η τροφή που θα σου φέρει αποτελέσματα

Έχει επιπλέον οφέλη, πέρα από το αδυνάτισμα, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Μια τροφή που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου, και μάλιστα από τις πιο “ταπεινές” είναι ένας διατροφικός θησαυρός χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Σίγουρα δεν λείπει από καμία κουζίνα, γιατί αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για ένα γρήγορο γεύμα.

Advertisement

Μάλιστα οι ευεργετικές ιδιότητες αυτής της τροφής είναι πολλές, ενώ οι ειδικοί αποκαλύπτουν επίσης δύο απροσδόκητες αρετές: Προάγει την απώλεια λίπους από την κοιλιά και βοηθά στο να προλάβουμε την πρόωρη γήρανση.

Advertisement

Η τροφή που βοηθά στην απώλεια λίπους από την κοιλιά

Τα “ταπεινά” ρεβίθια, που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας είναι μια τροφή ποιυ βοηθά στην απώλεια λίπους από την κοιλιά και το σώμα γενικότερα. Η ένταξη των ρεβιθιών στη διατροφή επιτρέπει μια ελαφρά μείωση του βάρους, χωρίς ωστόσο να περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων.

Advertisement

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες τα καθιστά χορταστική τροφή, οπότε αυτόματα αυτό βοηθά στην αποφυγή των σνακ μεταξύ των γευμάτων, με αποτέλεσμα να παραμένετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο και να μην… τσιμπολογάτε.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των ρεβιθιών

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει θετικά αποτελέσματα στη διαδικασία της γήρανσης. Μια μελέτη που διεξήχθη σε διάστημα άνω των δέκα ετών δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερες φυτικές ίνες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προλάβουν τη διαδικασία της γήρανσης από τους υπόλοιπους και να μεγαλώσουν καλύτερα.

Οφέλη για το σώμα και το μυαλό

Advertisement

Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, φωσφόρου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης Ε. Επιπλέον, μας προστατεύουν από την κατακράτηση υγρών, βοηθώντας μας να ξεφουσκώσουμε πιο εύκολα.

Επίσης συντελούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη ρύθμιση της πέψης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ προάγουν τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, στην πραγματικότητα, διαθέτουν ενεργητικές ιδιότητες και είναι απαραίτητα για ένα υγιές σώμα και πνεύμα.

Πώς να εντάξετε τα ρεβίθια στη διατροφή σας

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα των ρεβιθιών στο αδυνάτισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που θα επιλέξετε να τα μαγειρέψετε και τα τρόφιμα μαζί με τα οποία καταναλώνονται. Φροντίστε να τα συνδυάζετε με δημητριακά –για παράδειγμα με ρύζι– ώστε να πετυχαίνετε πλήρη πρόσληψη πρωτεΐνης και να προσλαμβάνετε τα 8 απαραίτητα αμινοξέα (φαινυλαλανίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη).