amp-8220-pagosan-amp-8221-oi-astynomikoi-me-ti-nea-gynaikoktonia-tin-skotosa-giati-ithele-na-me-kleisei-sto-treladiko-260871
22:37

“Πάγωσαν” οι αστυνομικοί με τη νέα γυναικοκτονία: «Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο»

22:37
Ορφέας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης έλαβαν κατάθεση από τον ηλικιωμένο δράστη μετά από έγκριση των γιατρών. Ο 81χρονος δράστης, που κατηγορείται για τη φρικτή δολοφονία της συζύγου του, εξιστόρησε το τι συνέβη το μοιραίο πρωινό.

Οι Λεπτομέρειες του Εγκλήματος

Ο δράστης ανέφερε ότι το πρωί της Παρασκευής (21/6), την ημέρα της δολοφονίας, καβγάδισε ξανά με τη σύζυγό του για τα φάρμακα που του είχε συνταγογραφήσει ιδιώτης ψυχίατρος. Ο ψυχίατρος τον επισκεπτόταν τακτικά στο σπίτι του στην οδό Πλωτινουπόλεως για να παρακολουθεί την υγεία του. Κατά τη διάρκεια του έντονου καβγά, ο δράστης άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και σκότωσε τη γυναίκα του. Αμέσως μετά, βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τη σκότωσε.

Advertisement

Κατάθεση του Ηλικιωμένου Δράστη για το Άγριο Έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη

«Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε μεταξύ άλλων ο ηλικιωμένος που σκότωσε τη γυναίκα του με 12 μαχαιριές, όπως είπε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που έκανε την αυτοψία στο σπίτι.

Advertisement

Το Ιστορικό του Δράστη

Ο 81χρονος, που κατάγεται από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, είχε επιστρέψει πριν πέντε χρόνια από τη Γερμανία, όπου ήταν οικονομικός μετανάστης. Πριν από 15 μέρες είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και είχε συλληφθεί για χτύπημα με μπαστούνι στον μικρό εγγονό του κατά τη διάρκεια καβγά. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Advertisement

Το Αίτημα για Ψυχιατρική Εξέταση

Μετά το περιστατικό με τον εγγονό, η σύζυγός και η κόρη του είχαν ζητήσει μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση. Ο Εισαγγελέας, ωστόσο, είχε κρίνει ότι δεν ήταν σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση.

Η Απόπειρα Αυτοκτονίας

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 81χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη και φέρει τραύματα από μαχαίρι. Μόλις πάρει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Advertisement

Η Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη χθες (21-6-2024) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, νωρίτερα ευρισκόμενος με την 73χρονη σύζυγό του στην οικία τους στην Αλεξανδρούπολη, την τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και στην τραχηλική χώρα, ενώ ακολούθως προέβη σε κατάποση χλωριολευκαντικού προϊόντος.

Ο 81χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Από το εσωτερικό της οικίας, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία ράβδος ακονίσματος μαχαιριών.

Advertisement

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.