gigantonetai-i-fotia-se-vrilissia-chalandri-eikones-kolasis-kaigontai-spitia-amp-038-perioysies-sto-dromo-oi-katoikoi-290320
21:01

Γιγαντώνεται η φωτιά σε Βριλήσσια-Χαλάνδρι: Εικόνες κόλασης, καίγονται σπίτια & περιουσίες, στο δρόμο οι κάτοικοι

21:01
Γιώτα Κορώνα

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2024, και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτα μέχρι σήμερα, επηρεάζοντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, καθώς πολλά σπίτια έχουν γίνει στάχτη, και οι κάτοικοι των περιοχών Πεντέλη, Διώνη, Νταού, Καλλιτεχνούπολη, Γραμματικό και Βριλήσσια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να προστατευτούν. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με την εμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων, εθελοντών και πυροσβεστών, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Advertisement

Συγκεκριμένα, εντυπωσιακές και συγκλονιστικές εικόνες έχουν καταγραφεί και αποκαλύπτονται από το Newsbomb.gr, οι οποίες αποτυπώνουν την αγωνία και την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Οι φωτογραφίες δείχνουν φοβισμένα πρόσωπα που καλούνται να διαχειριστούν τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, καθώς και πολίτες που, αβοήθητοι και σε συνθήκες απόλυτης έντασης, επιχειρούν με αυτοθυσία να κατασβήσουν τις φλόγες μόνοι τους.

Φωτιά στον Βαρνάβα:

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Βριλλήσια:

Τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι, απαθανάτισε μια γυναίκα η οποία ήρθε σε επαφή με τους δημοσιογράφους του Star. Η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση πανικού καθώς έτρεχε να διαφύγει από το σπίτι της για να σωθεί, επικοινωνούσε έντρομη μέσω τηλεφώνου, διαμαρτυρόμενη ότι οι φλόγες έχουν επεκταθεί και έχουν φτάσει μέχρι την περιοχή του Πατήματος 2 Χαλανδρίου.

«Η ρεματιά πίσω από τον Βριλησσό έχει πιάσει φωτιά, έχει πιάσει ολόκληρος φωτιά», ούρλιαξε με αγωνία η γυναίκα.

«Έχουμε πιάσει φωτιά. Θα καούμε. Τρέχα, τρέχα, πάρε το σκυλί», φώναξε η γυναίκα στο σύζυγό της και τον αδελφό της, όταν αντιλήφθηκε ότι η φωτιά την πλησιάζει απειλητικά και συνέχισε:

«Η φωτιά θα περάσει τη Μεταμορφώσεως. Τι να την κάνω την κάμερα των καναλιών; Ένα αεροπλάνο φέρτε να τελειώνουμε», είπε η γυναίκα για φωτιά στην Αττική.

Όπως καταδεικνύεται από τις εικόνες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, οι φλόγες έχουν πλήρως καταστρέψει ένα σπίτι, καλύπτοντάς το με το καταστροφικό τους μένος. Παράλληλα, το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού, που βρίσκεται παρόν στο σημείο της φωτιάς, διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί εγκλωβισμένο λόγω της συνεχούς εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, μιλώντας στην κάμερα του Οpen δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Κατεβαίνει η φωτιά την Πεντέλη και έχει μπει στο ρεύμα του Bριλλησού. Οργανώνουμε την απομάκρυνση των κατοίκων, με βάση την οδηγία της Πολιτικής Προστασίας και την απόφαση του δημάρχου. Περνάμε πόρτα – πόρτα και με πούλμαν του δήμου και με πολιτικά αυτοκίνητα για να οργανωθεί η απομάκρυνση του κόσμου. Έχουμε και ότι υδροφόρο όχημα υπάρχει για να συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής».

Όσον αφορά την κατάσταση με τα καμένα σπίτια, ο δήμαρχος Χαλανδρίου επισήμανε ότι, μέχρι την παρούσα στιγμή, δεν διαθέτει καμία ενημέρωση ή επιβεβαίωση για την ύπαρξη κατεστραμμένων κατοικιών.

«Δεν ξέρω ακόμη τίποτα».

Τελευταίες Πληροφορίες Σχετικά με την Φωτιά:

Ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα Άνω Βριλήσσια, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με την αναφορά της ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, οι φλόγες καταστρέφουν πολυκατοικίες, μεζονέτες και μονοκατοικίες στην οδό Αθανασίου Διάκου και Νικηταρά. Στην περιοχή παρατηρούνται διάσπαρτες εστίες φωτιάς μέσα στις αυλές των σπιτιών, ενώ οι εκρήξεις είναι συχνές και έντονες.

Οι κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κατασβέσουν τις φλόγες με λάστιχα, εν μέσω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι πυκνοί καπνοί.

Η φωτιά έχει επεκταθεί στην περιοχή του ρέματος του Βριλησσού, ξεκινώντας από την οδό Καλαβρύτων στα Άνω Βριλήσσια, και έχει φτάσει μέχρι την οδό Παπαφλέσσα και Σεβαστιανού, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων στην ΕΡΤ.

Αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης των Άνω Βριλησσίων προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι από την απειλή της πυρκαγιάς.