gemise-me-mayroforemena-paidia-to-dikastirio-sygklonizoyn-oi-filoi-toy-nekroy-19chronoy-lygise-o-pateras-toy-297493
19:40

Γέμισε με μαυροφορεμένα παιδιά το δικαστήριο: Συγκλονίζουν οι φίλοι του νεκρού 19χρονου, «λύγισε» ο πατέρας του

19:40
Ορφέας

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου Γιάννη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έδωσε τελικά το πράσινο φως για τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου στο μοιραίο λούνα παρκ. Η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στο αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού, το οποίο αρχικά είχε απορριφθεί από την εισαγγελία Χαλκιδικής.

Συγκίνηση και Χειροκροτήματα στο Άκουσμα της Απόφασης

Το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου, το άκουσμα της απόφασης έφερε έντονη συγκίνηση στην οικογένεια και τους φίλους του 19χρονου Γιάννη. Οι γονείς του νεαρού, με δάκρυα στα μάτια, μίλησαν για μια πρώτη δικαίωση για το παιδί τους, ενώ οι φίλοι του που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Το σύνθημα “Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς!” αντήχησε δυνατά στον χώρο, εκφράζοντας το αίσθημα δικαίωσης που επικρατούσε.

Advertisement

Το Αρχικό Αίτημα της Οικογένειας και η Απόρριψη από την Εισαγγελία Χαλκιδικής

Ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καμπαϊλής, είχε αιτηθεί να πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος από δικούς του τεχνικούς συμβούλους, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε από την εισαγγελία Χαλκιδικής. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του πατέρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ματαίωση του ελέγχου ήταν σκάνδαλο και ζήτησε να προχωρήσει ο έλεγχος, κρατώντας τη φωτογραφία του γιου του στα χέρια.

Η Απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης και η Αντίδραση της Οικογένειας

Μετά από έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες της οικογένειας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου. Ο Γιώργος Καμπαϊλής, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την ανακούφισή του, δηλώνοντας ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί και ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τη δικαίωση του παιδιού του.

Advertisement

Η Συγκίνηση της Μητέρας και η Πρώτη Αίσθηση Δικαίωσης

Η μητέρα του νεαρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο άκουσμα της απόφασης, ενώ ο πατέρας του Γιάννη, αν και προσπαθούσε να παραμείνει ψύχραιμος, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Η οικογένεια αισθάνεται ότι επιτέλους ξεκινά η διαδικασία για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό συμβάν που τους στέρησε το παιδί τους.

Advertisement

Με τη σειρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, Απόστολος Αγγελάκης, τόνισε σε δηλώσεις του: “Ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος αφού πρέπει να γίνει μόνο από διαπιστευμένο φορέα. Θα γίνει επισκόπηση του τεχνικού φακέλου του επίμαχου μηχανήματος, θα ελεγχθούν τυχόν βιβλία συντήρησης εάν υπάρχουν, η συντήρηση του, ο ηλεκτρολογικός μηχανολογικός εξοπλισμός. Θα είναι το τελικό στάδιο που θα αποδείξει πλήρως τους ισχυρισμούς και θα επιβεβαιωθούν οι κακουργηματικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην επιχείρηση”.

Συγκλονιστικό: Το τατουάζ που έκανε ο 16χρονος για τον 19χρονο αδερφό του που έχασε τη ζωή του στο Λούνα Παρκ

Ο 16χρονος αδερφός του Γιάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής έκανε ένα συγκλονιστικό τατουάζ για εκείνον, προκειμένου να τον θυμάται για πάντα.

Advertisement

Συγκεκριμένα ο 16χρονος αδερφός του Γιάννη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή αποφάσισε να κάνει τατουάζ την ημερομηνία που έχασε τον αδερφό του, προκειμένου να τον θυμάται για πάντα και να έχει κάτι σχετικό μ’ αυτόν επάνω στο σώμα του.

Το συγκλονιστικό τατουάζ του 16χρονου αδερφού του Γιάννη που πέθανε σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τατουάζ την ημερομηνία που άλλαξε για πάντα τη ζωή της οικογένειας του άτυχου 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στις 19 Αυγούστου, έκανε ο μικρότερος αδερφός του.

Όπως μετέδωσε το Star, ο 16χρονος θαύμαζε και υπεραγαπούσε τον μεγάλο του αδερφό και για τον λόγο αυτό έκανε τατουάζ την ημερομηνία που τον έχασε, ενώ έγραψε και το όνομά του, «Γιάννης», σε μια κίνηση που συμβολίζει πως ποτέ δεν θα ξεχαστεί το κακό που τους βρήκε εκείνη τη νύχτα.

Advertisement

«Ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα»

Ο αδερφός του θύματος μίλησε στο MEGA. Καθόταν στην ίδια θέση με τον αδερφό του και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές.

«Ακούω “σκρατς σκρατς” πίσω από την πλάτη μου. Νιώθω να ξεκολλάει. Του λέω “Γιάννη, σπάει το κάθισμα”. Προσπάθησε να πιαστεί από την μπλούζα και το τσαντάκι μου. Σκίστηκε και η μπλούζα και το λουρί της τσάντας. Λέω με τον αδερφό μου “δεν αντέχω, πάει πολύ γρήγορα”. Γελάει και ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα. Με κοιτάει, τον κοιτάω, ακούω ένα κρακ και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται από δίπλα μου».

Οι ίδιες σκηνές επαναλαμβάνονται συνεχώς στο μυαλό του. Η μητέρα τους φώναζε στον χειριστή να μειώσει την ταχύτητα. Ο 21 ετών χειριστής επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στον 58χρονο ιδιοκτήτη.

Ο νεαρός χειριστής παραδέχεται ότι δεν είχε εμπειρία ούτε κάποια εκπαίδευση παρά μόνο όσα του είχε δείξει ο ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ.

Δείτε το τατουάζ: