fotia-tora-sti-chio-ichei-to-112-sto-nisi-amp-8211-aeroplana-amp-8211-elikoptera-kai-pyrosvestes-dinoyn-megali-machi-274482
12:33

Φωτιά τώρα στη Χίο: Ηχεί το 112 στο νησί – Αεροπλάνα – ελικόπτερα και πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη

12:33
Εβίτα Γκέκα

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας (01.07.2024), στην Χίο!

Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε σε μια περιοχή, κοντά στο Σιδηρούντα, σε δασική έκταση.

Advertisement

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στο Μετόχι Σιδηρούντας στη Χίο λίγο μετά τις 10:30 π.μ. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μαίνεται η φωτιά στην Πάρνηθα

Advertisement

Μήνυμα από το 112

Στις 11:00 εστάλη το εξής μήνυμα από το 112:

Advertisement

«Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετοχίου Σιδηρούντας, απομακρυνθείτε προς παραλία».

Πληροφορίες που έρχονται από το νησί, για φωτιά στην περιοχή Λάμπης, μια ρεματιά στο ύψος του κοιμητηρίου του χωριού που βγαίνει στο Μετόχι.

Αυτήν την στιγμή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Advertisement

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση στο νησί

Ο Γιώργος Ζώας, προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, δήλωσε στο politischios.gr ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι συντελώντας στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς. Αυτό καθιστά την αντιμετώπιση της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναίσθητοι Ελλήναρες γλεντζέδες χόρευαν ανέμελα σε πανηγύρι στη Ζάκυνθο την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους

Μπορεί η φωτιά στη Ζάκυνθο να μαίνονταν, χθες, Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, δεν χάλασε τη διασκέδαση σ’ ένα πανηγύρι του νησιού.

Ειδικότερα, οργή προκαλούν οι εικόνες που έχουν δημοσιευθεί σε σελίδα του Facebook, την ώρα που η πυρκαγιά σε δάσος της Ζακύνθου έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα Forecast Weather Greece, φαίνεται ο κόσμος να συνεχίζει να διασκεδάζει σε πανηγύρι, την ώρα που η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτα ακριβώς από πίσω τους.

Παραμένει κρίσιμη η φωτιά στη Ζάκυνθο

Παραμένει κρίσιμη η φωτιά στη Ζάκυνθο

Σήμερα, Δευτέρα, τα ξημερώματα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου ενημέρωσε ότι η κατάσταση της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως, παραμένει κρίσιμη.

«Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο. Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ. Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ μαζί τους βρίσκονται μέλη εθελοντικών ομάδων του νησιού και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένονται και τα εναέρια μέσα.