evale-loyketo-telos-epochis-gia-to-pio-gnosto-zacharoplasteio-tis-polis-meta-apo-25-chronia-pagomara-stin-agora-283013
21:04

Έβαλε “Λουκέτο”: Τέλος εποχής για το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης, μετά από 25 χρόνια, “Παγωμάρα” στην αγορά

21:04
Φώτης Γαλανόπουλος

Ένα από τα πλέον ιστορικά και παλαιά ζαχαροπλαστεία βάζει λουκέτο. Συγκεκριμένα το παλαιότερο και πρώτο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας “Τερκενλής” στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε στους πελάτες του ότι κλείνει οριστικά.

Advertisement

Τέλος εποχής για το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης

Μάλιστα όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση τους θα επανέλθουν με νέα πρόταση «Σύντομα κοντά σας, με νέα πρόταση στο κέντρο της πόλης».

Advertisement

Η ανακοίνωση του καταστήματος:

«Αγαπητοί πελάτες, με ανάμεικτα συναισθήματα σας ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 25 χρόνια πορείας και αφοσίωσης, το κατάστημά μας κλείνει τις πόρτες του.

Advertisement

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη για την πολυετή αφοσίωση και υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπιστοσύνη σας, μας ενέπνευσε να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο καθιστώντας το κατάστημά μας, αγαπημένο προορισμό και σημείο αναφοράς στην πόλη.

Σας ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για τις καθημερινές και ιδιαίτερες στιγμές σας. Ήταν προνόμιο μας να αποτελέσουμε μέρος της ζωής σας και να δημιουργήσουμε μαζί τόσο όμορφες αναμνήσεις.

Σύντομα κοντά σας, με νέα πρόταση στο κέντρο της πόλης!

Advertisement

Με εκτίμηση,

Η ομάδα «Τερκενλής – Μητροπόλεως»

“Παγωμάρα” στον τουρισμό: “Λουκέτο” στο πιο διάσημο ξενοδοχείο της πόλης, τέλος εποχής μετά από 21 χρόνια

Η πόλη μας βιώνει σήμερα μια στιγμή θλίψης στον επιχειρηματικό τομέα, καθώς ένα από τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία της, το Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, οι επισκέπτες που είχαν προγραμματίσει μελλοντικές διαμονές θα λάβουν ενημέρωση από την 1η Απριλίου σχετικά με την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών για τις κρατήσεις τους.

Nikopolis

«Να είστε βέβαιοι πως θα εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημία σας», αναφέρεται στο μήνυμα που έλαβαν οι πελάτες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Omorfa Taxidia.

Το ξενοδοχείο Nikopolis προσπαθούσε να επιλύσει οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003 υπό τη διαχείριση της οικογένειας Καλιακάτσου, αρχικά ως μέλος της διεθνούς αλυσίδας Kempinski. Οι δυσκολίες εντείνθηκαν όταν ο επιχειρηματίας Τέλης Μυστακίδης απέκτησε ένα ληξιπρόθεσμο δάνειο της εταιρείας από την Attica Bank, έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο λειτουργούσε με σύμβαση sales & lease back, ο νέος ιδιοκτήτης αμφισβήτησε τη συμφωνία ενοικίασης. Ωστόσο, μετά από δικαστική διαδικασία, η πλευρά Καλιακάτσου κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρήσης του ξενοδοχείου έως το 2030, οπότε και θα διεξαχθεί δικαστική αναθεώρηση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αναστείλει την εκτέλεση της κατάσχεσης του εξοπλισμού του ξενοδοχείου. Έτσι, πριν λίγο καιρό, κατασχέθηκε κινητός εξοπλισμός κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Nikopolis

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Omorfa Taxidia «η πλευρά Μυστακίδη σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε ανακαίνιση του ξενοδοχείου, είτε για να το πουλήσει, είτε να δώσει τη διαχείριση του σε τρίτο, είτε να το λειτουργήσει η ίδια».

Παράλληλα, πρόσφατα οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου πραγματοποίησαν δεύτερη απεργία για καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών τους.