ektaktos-synagermos-nea-megali-fotia-tora-dipla-se-chorio-amp-8211-sikothikan-aeroplana-kai-elikoptera-amp-8211-ti-symvainei-313216
19:21

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Νέα Μεγάλη Φωτιά Τώρα δίπλα σε χωριό – Σηκώθηκαν αεροπλάνα και ελικόπτερα – Τι συμβαίνει

19:21
Γιώτα Κορώνα

Το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Οκτωβρίου 2024, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Σκαλωτή Δράμας, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, χωρίς να υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Advertisement

Άμεση Κινητοποίηση των Δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή ενεργοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 40 πυροσβέστες, ενισχυμένοι από 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης και 7ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), καθώς και 9 πυροσβεστικά οχήματα. Στην προσπάθεια συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενισχύοντας την επιχείρηση από αέρος.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Προτεραιότητα στην Προστασία του Δάσους

Αν και η φωτιά εξαπλώθηκε σε δασική έκταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρχε κίνδυνος για κατοικίες στην περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Advertisement