Advertisement
NEWS

Έκτακτο Τώρα: Τεράστια ανατροπή με τον θάνατο της Μαλένας, Ραγδαίες εξελίξεις

20:57
Φώτης Γαλανόπουλος

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Μαλένας Δασκαλάκη προήλθε από παθολογικά αίτια, στο πλαίσιο της δίκης για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.

Ανατροπή για τον θάνατο της Μαλένας

Η μάρτυρας, που ήταν η πρώτη ιατροδικαστής που κατέθεσε, καθώς η δίκη είχε αρκετές διακοπές λόγω ζητημάτων με την έδρα, είχε κάνει εξέταση στη σορό της Μαλένας, καταλήγοντας ότι ο θάνατός της το 2019 οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, η εκτίμηση της κ. Τσάκωνα δεν συμπίπτει με την έκθεση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αργότερα ανέφεραν ότι η Μαλένα, όπως και η Ίριδα το 2021, πέθανε λόγω ασφυξίας που προκλήθηκε από εξωγενή παράγοντα. Η έκθεση αυτών των δύο ιατροδικαστών αποτέλεσε τη βάση για την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια για τον θάνατο της πρώτης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Advertisement

 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της σήμερα, η κ. Τσάκωνα υπερασπίστηκε τα στοιχεία που την οδήγησαν στην εκτίμηση των αιτίων του θανάτου της Μαλένας, την οποία αποδίδει σε ηπατική ανεπάρκεια, απορρίπτοντας την έκθεση των Καρακούκη-Καλόγρηα. Επιπλέον, ανέφερε ότι σε περίπτωση θανάτου από ασφυξία, θα υπήρχε σχετικό εύρημα στο ήπαρ. «Θα είχε καταγραφεί στο ήπαρ νέκρωση στη Ζώνη τρία», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι δεν εντόπισε στοιχεία ή ευρήματα που να υποδηλώνουν ασφυξία.

Advertisement

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με σημάδια, εκδορές κ.λπ. που φαίνονται στις φωτογραφίες του προσώπου της σορού της Μαλένας, η κ. Τσάκωνα δήλωσε ότι δεν πρόκειται για κακώσεις αλλά «αποτυπώματα αυτοκόλλητης ταινίας που χρησιμοποιήθηκε για ιατροφαρμακευτικό χειρισμό».

Advertisement

Υπόθεση Πάτρας: Τι κατέθεσε ενώπιον της έδρας η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα

To Παραδέχθnκε η Ρούλα Πισπιρίγκου: Oμоλόγησε την αλήθεια της & «πάγωσε» η δικαστική αίθουσα με όσα είπε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την απολογία της για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, “πάγωσε” όλους όσοι ήταν παρόντες με την απάντηση που έδωσε στην τελευταία ερώτηση της προέδρου.

Η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου που “πάγωσε” το ακροατήριο

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Ιάσονας Τσόλης στο T-live, η Εισαγγελέας ρώτησε την 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με  τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας «έχετε μετανιώσει για κάτι; Είναι η τελευταία μου ερώτηση» και η κατηγορούμενη απάντησε «έχω μετανιώσει μόνο για ένα πράγμα, για το γεγονός ότι δεν έδωσα στην Τζωρτζίνα τη βαρύτητα και την αγάπη που ήθελα», με την εισαγγελέα να της λέει «αυτό είναι το μόνο για το οποίο έχετε μετανιώσει κυρία κατηγορουμένη;» και τη μητέρα από την Πάτρα να απαντά μονολεκτικά ναι.

Advertisement

Η Ρούλα Πισπιρίγκου για το ανώνυμο τηλεφώνημα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

Σημαντική στιγμή αποτέλεσε και η παραδοχή της μητέρας των τριών κοριτσιών που “χάθηκαν” στο ανώνυμο μυστηριώδες τηλεφώνημά της με αλλοιωμένη φωνή στη Γιώτα Κηπουρού και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά η κατηγορουμένη δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

TAGS:
Advertisement