ektakto-kaveis-den-echei-milisei-gi-amp-8217-ayto-amp-8211-vrikan-kati-poly-periergo-stin-kardia-toy-mpalntok-amp-8211-ti-leei-tora-o-latrodikastis-311198
18:08

EΚΤAΚΤO: Kαvείς δεν έχει μιλήσει γι’ αυτό – Βρήκαν κάτι πoλύ περίεργo στην καρδιά του Μπάλντοκ – Τι λέει τώρα ο lατρoδικαστής

18:08
Γιώτα Κορώνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο 31χρονος διεθνής Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, έχασε τη ζωή του λόγω πνιγμού.

Advertisement

Η διαδικασία της νεκροψίας, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση που είχε διατυπωθεί κατά την αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε το σώμα του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα για τοξικολογικές αναλύσεις, τα οποία θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να εξεταστούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ο Ποδοσφαιριστής Είχε Καταπιεί Μεγάλες Ποσότητες Νερού

Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ποδοσφαιριστής είχε καταπιεί νερό ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, κάτι που αποδεικνύεται και από την έκκριση φυσαλίδων νερού από το στόμα του όταν το σώμα του μετακινήθηκε από τους αστυνομικούς. Αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των περιπτώσεων πνιγμού, καθώς το νερό είχε περάσει στους πνεύμονές του. Επίσης, δεν βρέθηκαν σημάδια ή τραυματισμοί στο σώμα που να υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια. Κοντά στην πισίνα βρέθηκε ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και ποτήρια, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η Αστυνομία έχει επίσης συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας του χώρου για περαιτέρω διερεύνηση.

Advertisement

Advertisement

Ένα ενδιαφέρον εύρημα που σημειώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση αφορά την καρδιά του Μπάλντοκ, όπου εντοπίστηκε μία ανωμαλία, πιθανώς εκ γενετής. Αναμένονται ιστολογικές εξετάσεις για να καθοριστεί εάν αυτή η καρδιακή δυσλειτουργία οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή και πνευμονικό οίδημα, που ενδεχομένως συνέβαλαν στον θάνατό του.

Το Χρονικό της Τραγικής Υπόθεσης

Η σύζυγος του Μπάλντοκ, η οποία ζει στο εξωτερικό, ανησύχησε όταν ο άντρας της δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις και, τελικά, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας τους να ελέγξει την κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μετέβη στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και εντόπισε τον ποδοσφαιριστή στον πυθμένα της πισίνας, καλώντας αμέσως ασθενοφόρο και την αστυνομία. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιατρό του ΕΚΑΒ που έφτασε από τον σταθμό της Βούλας.

Δείτε το Μέρος του Πνιγμού:

Advertisement

Η Αινιγματική Ανάρτηση του Κουσουλού:

Τέλος, η είδηση του θανάτου του Μπάλντοκ προκάλεσε αναστάτωση, με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό να προβαίνει σε μία αινιγματική ανάρτηση στον κοινωνικό δίκτυο Χ, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ποδοσφαιριστή.

Advertisement

Τζορτζ Μπάλντοκ: Αυτή είναι η μεζονέτα και η πισίνα που βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής – Ήταν 5 ώρες στον πάτο της

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στον Παναθηναϊκό, την εθνική ομάδα της Ελλάδας, τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε στο παρελθόν, καθώς και ευρύτερα σε όλη την αθλητική κοινότητα.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σύζυγός του τον αναζητούσε επί ώρες χωρίς αποτέλεσμα, γεγονός που την οδήγησε να καλέσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ έφτασε στον τόπο σε 9 λεπτά, αλλά ο θάνατός του είχε ήδη επιβεβαιωθεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε αποβιώσει αρκετές ώρες πριν βρεθεί, ενώ δεν εντοπίστηκαν εμφανή σημάδια τραυματισμού στη σορό του. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση και τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Αυτή είναι η πισίνα όπου εντοπίστηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της κατοικίας του στα νότια προάστια, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας εντοπίστηκε , με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δίπλα του υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα και δύο ποτήρια.

Η Daily Mirror δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ, αποκαλύπτοντας την πισίνα όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού. Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εξασφάλισε πλάνα από drone που κατέγραψαν το σπίτι του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ανασύρθηκε από τον πυθμένα της κοινόχρηστης πισίνας του συγκροτήματος κατοικιών λίγο μετά τις 22:00.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mirror

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Οι συμπαίκτες του Τζορτζ Μπάλντοκ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σπίτι του

Σοκαρισμένοι από την τραγική είδηση, φίλοι και συμπαίκτες του Τζορτζ Μπάλντοκ έσπευσαν αμέσως στο σπίτι του στη Γλυφάδα, μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατό του.

Οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ