Advertisement
NEWS

Έκτακτη είδηση: Βρέθηκε ο καπετάνιος στον Κορινθιακό

13:09
Ορφέας

Χθες το απόγευμα (03.08.2024), μια περιπέτεια στη θάλασσα παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία όταν ο καπετάνιος ενός ιστιοπλοϊκού έπεσε στο νερό λόγω ισχυρών ανέμων, στον Κορινθιακό Κόλπο. Ευτυχώς, μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης, εντοπίστηκε σώος αργά το βράδυ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης.

Ακυβέρνητο Σκάφος και Άμεση Κινητοποίηση

Η πτώση του καπετάνιου συνέβη όταν προσπαθούσε να ανοίξει τα πανιά του ιστιοπλοϊκού, ενώ οι ισχυροί άνεμοι τον έριξαν στο νερό. Το σκάφος με τους πέντε επιβαίνοντες έμεινε ακυβέρνητο, πλέοντας ανεξέλεγκτα στον Κορινθιακό Κόλπο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για τη διάσωση του καπετάνιου, ξεκινώντας μεγάλη επιχείρηση.

Advertisement

Η επιχείρηση περιλάμβανε το Λιμενικό Σώμα, ιδιώτες με δικά τους σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι συντονισμένες προσπάθειες και η αμεσότητα της αντίδρασης οδήγησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση του καπετάνιου μετά από ώρες ερευνών.

Λεπτομέρειες του Περιστατικού

Η πτώση του καπετάνιου στη θάλασσα συνέβη όταν η μηχανή του ιστιοπλοϊκού ξαφνικά έσβησε, και εκείνος επιχείρησε να ανοίξει τα πανιά. Οι ισχυροί άνεμοι τον παρέσυραν στο νερό, αφήνοντας το σκάφος ακυβέρνητο. Οι άλλοι επιβαίνοντες, αδυνατώντας να ελέγξουν το σκάφος, περίμεναν την επέμβαση των Αρχών για να σωθεί ο κυβερνήτης τους.

Advertisement

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των Αρχών σε επείγοντα περιστατικά στη θάλασσα. Οι συντονισμένες προσπάθειες των εμπλεκομένων φορέων απέτρεψαν μια πιθανή τραγωδία, προσφέροντας αίσιο τέλος στην περιπέτεια στον Κορινθιακό Κόλπο.

Advertisement
TAGS:
Advertisement